KVAR

Sommaren 2009. En barnfamilj är vid sitt sommarställe vid havet. Men pappan mår inte bra. Han uppsöker en läkare. Mitt i badandet och semestern kommer beskedet att han har cancer. Tiden som följer kantas av cellgiftbehandlingar och operationer. Tre år senare har Andréas dåliga prognoser men ett stort hopp. Mamma Anna Karin är mer svartsynt. De tre barnen; Tea, Ester och Mimmi vet ännu ingenting om sjukdomen. Det är då vi börjar filma. 

När barnen väl fått reda på att Andréas är döende, tycker Ester att han i alla fall kan leva över sommaren så de kan åka till sommarstället tillsammans igen. Andréas längtar också dit. Men innan sommaren kommer är han död.

Då hade de yngsta barnen levt halva sitt liv med en sjuk pappa; idag har de levt halva sitt liv utan en pappa. Filmen rör sig mellan olika tider i familjens liv, och byggs upp utifrån de olika familjemedlemmarnas erfarenheter och minnen. Visionen är att orädda, med lätt hand och vardaglig ton, berätta om livet med sjukdom, död och sorg utifrån olika familjemedlemmars perspektiv; och utifrån olika tidshorisonter när de återskapar sin historia. Därför spänner dokumentären från Andréas sista månader, och sju år framåt -in i livet som fortsätter för de som blir kvar.

Tillhör projekt: Kvar

Relaterade filmklipp

Nya filmklipp

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun