Gretas B&B (Min roll: FAD)

Gretas B&B är en magisk plats, långt från storstadens brus. Pensionatet drivs av Greta (Maria Fahl Vikander), en pensionerad cirkusprinsessa med kunskaper om naturens mystik och läkande krafter.

Vid ett gammalt skifferbrott precis intill havet, bor den trumpna fiskaren Rudolf (Jan Rippe) som levererar lax till Gretas rökeri och hjälper till på gården.

En dag checkar två väninnor in, Siv (Angelika Roberts), en nyskild tvåbarnsmamma och Lina (Madeleine Falk), en framgångsrik affärskvinna boende i New York.

På gården står det en gammal cirkusvagn där det händer ”saker” om nätterna. Är det någon som bor därinne? Det visar sig att Greta bär på en stor hemlighet!

Filmen utspelar sig runt Tjuvkil och Rörtången som ligger i närheten av vackra Marstrand, där havet möter bergen och skogen. Historien är även inspelad i Mölndal och Göteborg.

Scenerna på Gretas B&B är inspelade på Café Zanzibar vid Marstrandsvägen. Det är en spännande och romantisk plats som kittlar fantasin med sin genuina lantliga miljö. Här går hönsen fria och pickar på gården, doften av nyrökta räkor sprider sig över hustaken och känslan av lugn infinner sig. Här har tiden stått still.

Skrivet av: Cecilia Säverman

Nya filmklipp

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun