Ansökan om projektstöd

Vi söker projektstöd på 100.000 kronor till vårt animerade VR-projekt LIVGIVARE som vi startat utveckling på med stöd från Svenska Filminstitutets satsning NEON. Vi arbetar nu med produktionsfinansiering och ser den del av projektet vi har sökt specifikt stöd till som det viktigaste för att vi ska kunna komma vidare och låsa produktionsfinansieringen.

Med stödet från SFI har vi skapat en prototyp av filmen i VR - en fullt funktionsduglig VR-upplevelse som kan ses i en HTC Vive eller Oculus Rift. Där finns även en testscen som är skapad i nära nog produktionskvalitet för att visa våra visuella ambitioner med projektet. Den finns tillgänglig att ses vid ett projektstödsmöte.

Utvecklingen består i vidare manus/historiearbete, produktionsdesign för karaktärer och fler miljöer, revision av den existerande prototypen - filmens animatic i full VR - för att arbeta med de dramaturgiska greppen vi har till vårt förfogande, samt utmana berättartekniken som vi endast kan göra för att det är en immersiv historia i VR. Vi kommer även att bygga karaktärerna och skapa animation för att ge oss rätt riktning i det mocap-arbetet vi ska göra tillsammans med PhD-forskaren Simon Alexanderson på KTH (vi gjorde previsualisering med honom i förra utvecklingsförloppet). En viktig person för projektets berättande är även Gabriella Boode, som är vår klippare och en av de få vi känner till i Sverige som har erfarenhet av att klippa 360-film (även det ett immersivt format).

Vi hoppas att Filmbasen vill ge oss projektstöd så att vi kan arbeta vidare med projektet och skapa produktionsfinansieringen för att göra klart filmen till våren 2019.

Skrivet av: Petter Lindblad

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun