FILM AND TELL söker KREATIV & TEKNISK ASSISTENT

1 inlägg / 0 nya
FILM AND TELL söker KREATIV & TEKNISK ASSISTENT
Målgrupp: Fotograf, Ljud, Inspeln.ledare/scripta, El/passare, Klippare, Postprod./bild, Postprod./ljud

FILM AND TELL söker
KREATIV & TEKNISK ASSISTENT

Kan du filhantering och formatering? Layouta en presentation? Filma? Bomma? Klippa en fin produktionstrailer? Koordinera en postproduktion?

Är du dokumentärfilmstokig? Vill du arbeta på ett nytänkande och expanderande bolag?

Då vill vi ha din ansökan!

Film and Tell är ett dokumentärfilmsbolag inom genren film for social change. Vi verkar i skärningspunkten mellan dokumentärfilm, distribution och förändring. Vi producerar dokumentärfilmer av hög kvalité, med omfattande och nytänkande spridning samt smart och effektivt förändringsarbete. Vår värdegrund är baserad på katalogen av mänskliga rättigheter, idén om hållbar utveckling samt ett humanistiskt förhållningssätt. Exempel på våra projekt är:
• Go Straight Home – om unga flickors rätt till sin kropp, regisserad av Iga Mikler och Maud Nycander (Guldbaggen, Kristallen),
• SE BARNEN – två filmer om barn som upplever våld, regisserade av Åsa Ekman (Bästa Långfilm GIFF, Kristallen – Bästa Dokumentär och Nordic Docs/Bästa Nordiska Långfilm),
• Sällsynta Filmfestivalen – om sällsynta diagnoser, med en filmfestival som nav.

Film and Tell grundades 2010 av Oscar Hedin (Guldbaggenominerad, Kristallen). Idag är vi förutom Hedin (VD), fyra producenter, en kontorschef och ett halvdussin medarbetare i projekt. Våra kontor finns vid Hornstull och i Oslo. Vårt advisory board består av Charlotte Rydh (FRII), Jan Broman (Fotografiska), Kattis Ahlström (programledare), Birgitta Ed (Springtime), Soki Choi (forskare), Pär Lager (ABNU) och Alexander Mason (Cision). Film and Tell ska fortsätta växa, öka erbjudandet och expandera utomlands. Vår tillväxt ska vara organisk. Vi söker dig som vill vara med på resan.

KREATIV & TEKNISK ASSISTENT

Vi söker nu en kreativ och teknisk assistent. Du kommer att arbeta med våra befintliga projekt – SE BARNEN och Go Straight Home – och med tre i produktion:
• om ansvarsfulla investeringar med regissören/klipparen Eva Hillström (som vunnit Stora Journalistpriset och Kristallen – Bästa Dokumentär, och nu senast hade premiär i Venedig respektive vann Bästa Långfilm på IDFA),
• om åldrande och äldreomsorg med norsk-svenskt regiteam,
• om den svenska nationalstaten med prisbelönta regissören Åsa Ekman,
samt med olika mindre projekt.

Tjänsten innebär att lösa många olika sorters problem. Du är driven, ansvarstagande och serviceinriktad. Du är stresstålig och har improvisationsförmåga. Du kan hantera olika processer samtidigt, är självorganiserad och disciplinerad. Du har ett gott humör och är omtänksam.

Vi söker den som generellt tekniskt kunnig och som har förstår dokumentärt berättande. Vi vill att du är är bra på: Vi söker den som är bra på:
• filhantering (ta hand om inspelat material, förbereda och stödja för klipp, konvertera material, till exempel göra mastrar olika format såsom DCPer för leverans för sändning eller visning)
• kan koordinera en postproduktion av en film (ljuddesign, musik, färgkorrigering, grafik, undertexter etcetera)
• presentationer (vi arbetar i Adobepaketet, Pages samt Powerpoint/Keynote)
• grundläggande bildredigering och förbereda för material för tryck
• filma (vi har en Sony FS5 och flera stillbildshus med objektiv)
• att ta ljud (till exempel bomma med mixer)
• att klippa produktionstrailrar, förklippa material, logga och transkribera
• att ta hand om filmutrustning, t.ex. kamera och ljud.
• att ta hand om datorer (inklusive mail, nätverk) samt sedvanlig mjukvara för kontorsverksamhet

Krav är B-körkort. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Du kan Officepaketet, och motsvarande Mac-program. Du förstår norska, och kan tala svenska med norrmän så att de förstår dig.

Ange hur dina egenskaper och färdigheter stämmer överens med kriterierna ovan. Gärna med konkreta resultat.

Heltid. Tjänsten är provanställning som övergår i fast anställning. Lön 21 000 SEK. En årlig bonus faller ut per anställd faller ut om Film and Tell klarar de årliga affärsmålen.

Arbetsplatsen finns på Hornstull i Stockholm. Arbete kan utföras på andra platser och tjänsten kommer innebära resor.

Skicka ditt cv, personliga brev samt referenser och arbetsprover till [email protected] så snart du kan.

Start så snart som möjligt.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun