Söker medarbetare till novellfilm Fejkdrömmar

Jag ska spela in en lågbudget novellfilm i mitt hem i sommar. Titeln är "Fejkdrömmar" och är ett drama mellan en ukrainsk hantverkare, dottern i huset han arbetar i och hans ukrainska flickvän. Det är ett feel bad drama men med mycket humor. Dialogbaserat. Långa scener med handkamera. Lite teaterkänsla.
Inspirationskällor är bl. a. Ulrich Seidl, Haneke, Dardennesbröderna, Lars von Trier, Agnès Jaoui, Woody Allen.
De få medarbetare jag lyckats samla ihop i teamet är, liksom jag, alla gamla stötar. Vad jag behöver är ungdom och vitalitet. Min firma heter Antroposcen och jag vill göra film som handlar om människan i förhållande till naturen vi lever i och hur fruktansvärt fel ute vi är med vår skuldbaserade ekonomi, vår tro på evig tillväxt och tekniska framsteg och framför allt vår inbilskhet att tro att människan är skapelsens krona. Jag vill göra filmer som är hard core civilisationskritik men också skoj. "Fejkdrömmar" är dock ett vanligt drama men de tankar jag just rantade ligger som botten i allt jag vill göra med Antroposcen. Kanske du vill vara med?

Jag söker specifikt för detta projekt B-foto, B-ljud, mask och kostym. Söker också medproducent och medkreatör till detta och kommande projekt. Det finns inga eller väldigt lite pengar i "Fejkdrömmar". Förhoppningsvis blir filmen så lyckad att jag har en budget till nästa film. Jag räknar med två repdagar och tre inspelningsdagar sista veckan i juni. Inspelning i Stockholm.

Jag vill göra film som inte blir så övertung av teknik och effekter att det organiska försvinner. Film som påminner mig om min tid på 90-talet då jag spelade garageteater på Södermalm! Jag har idéer och erfarenhet. Jag söker dig som vill göra film billigt men bra och som håller skådespeleri och story i fokus.

Kontakta mig så kan vi prata mer!
[email protected]

Länkar till några filmer jag gjort senaste åren:


Skrivet av: Håkan Julander

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun