Praktik inom filmdistribution

1 inlägg / 0 nya
Anonymous
Praktik inom filmdistribution

Edge Entertainment är ett nystartat distributionsbolag som köper in och distribuerar filmer från hela världen till hela Norden. Under 2015 har vi haft ett antal biopremiärer, bland annat filmerna PALO ALTO, RED ARMY, HIMMEL ÖVER HAVANNA och MEDAN VI DANSAR. Under hösten 2015 kommer vi arbeta med nya filmer, bland annat den hyllade dokumentären THE WOLFPACK samtidigt som vi jobbar med att få filmer till VOD sajter, SVOD tjänster som Netflix och till biografer.

Praktikplats

Vi erbjuder en praktikplats som distributionsassistent hos Edge Entertainment. Vi ser helst att du kan jobba heltid under våren från januari-maj 2016, precis hur länge går att diskuteras. Praktikplatsen är inte betald.

Som distributionsassistent arbetar du med att koordinera våra filmers bioreleaser. Du kommer att ha mycket kontakt med säljbolag, biografer och andra bolag vi samarbetar med för att få ut våra filmer till en biopublik. Eftersom vi är ett litet bolag förekommer olika arbetsuppgifter hela tiden och därför är det viktigt att du är bekväm med att ha flera olika projekt igång samtidigt. Du kommer även jobba nära med bolagets distributionsansvarige vilket ger en unik insyn i distributionsvärlden. Ett krav är att du talar och skriver engelska obehindrat.

Läs mer om bolaget på www.edgeentertainment.se
Är du intresserad? Skicka CV till [email protected]

Kontaktperson:
Ari Gunnar Thorsteinsson
[email protected]
07-304 354 07

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun