Ungdomar sökes till improvisationsbaserad kortfilm

1 inlägg / 0 nya
Ungdomar sökes till improvisationsbaserad kortfilm

Hör upp, alla öppensinnade! Okonventionellt filmprojekt på gång.

Åsiktsstarka ungdomar i spelåldrarna 18 - 25, tjejer som killar, sökes till inspelningen av ett improvisationsbaserat kortfilmsprojekt som kommer att äga rum på eftermiddagen den 7:e september i centrala Stockholm.

Filmen utspelar sig i ett klassrum i samband med en lektion inom personlig utveckling. Scenariot kommer att utföras i teaterform, d.v.s. att hela lektionen, som är drygt två timmar lång, utgör filmen och spelas igenom som en enda lång scen, utan några avbrott eller omtagningar. Materialet kommer sedan att klippas ned till kortfilmslängd och utgöra den färdiga filmen.

Som ovan nämnt kommer filmens innehåll att definieras av improvisation. Vad vi söker är ungdomar som har en stark uppfattning om vad de står för här i världen och det samhälle som människan har format och som vågar stå för det. Vad är rättvist och orättvist, acceptabelt och inte? Hur bör människor interagera med varandra i förhållande till sociala, moraliska och naturliga regler? Och vad säger man till de som har fel gällande dessa saker?

Det finns inget manus, skrivna riktlinjer eller något speciellt sätt som lektionen “ska gå till på” annat än lärarens upplägg för lektionen. Det är bara en klass, en lärare och en kamera. Scenariots tema är personlig utveckling och förhoppningsvis kommer detta att berika dig, både som skådespelare och person. Mötet mellan åsikter och diskussionerna som det hela leder till är vad vi vill utforska och således det enda vi är ute efter.

Ersättning finns dessvärre inte att betala ut p.g.a. projektets enkla budgetnivå, dock ser vi till att kompensera för detta med att mat finns efter det att scenen spelats in.

Då detta som sagt är en högst ovanlig typ av filmprojekt är det begripligt om du har frågor. Tveka inte att ställa dem i kommentarsfältet eller att höra av dig till oss via min mail ([email protected]), antingen om du undrar något eller om du vill vara med. I och med att det inte handlar om att spela en karaktär är casting inte relevant, därför kommer vi i största mån att gå på “först till kvarn”. Om du är intresserad är det alltså bäst att höra av sig så snabbt som möjligt.

Vi ser fram emot att få höra dina åsikter!
Filmteamet CosyTent

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun