Filmbasen.se - snart ännu bättre

Get ready för nya filmbasen.se

I morgon den 1:a december kl 13:00 väntar en överraskning! Då släpper vi nämligen filmbasen.se version 5.0. Under hösten har vi jobbat för att förbättra nästan allt med sajten, resultatet är ny design med fokus på bättre användarvänlighet. Vi har också skapat möjlighet till mer användargenererat innehåll som presenteras i ett nytt forum. Tanken med forumet är att ni ska kunna både ställa och svara på frågor kring filmskapande och filmproduktion. På det sättet blir filmbasen.se en tydligare källa till kunskap om högt och lågt inom film. Nytt på sidan är också ett förbättrat visningsfönster för era filmer och mer fokus på de projekt som söker och får stöd hos oss. Vi kommer också arbeta mer med redaktionella texter om intressanta ämnen under de kommande året.  

Vi flaggar redan nu för att sajten kommer att ligga nere under uppdateringen mellan kl 08:00 - 13:00 på torsdag förmiddag. Självklart blir det alltid små buggar och fel i början av en sådan här ny satsning och vi tar gärna emot er feedback om detta och generella kommentarer på sidan. Maila  [email protected] Tack på förhand!

 

Filmbasen c/o premiärvisar dokumentärer

I morgon kl 18:30 är det premiärvisning för filmerna som producerats inom ramen för  ”Filmbasen c/o”, där ungdomar från Solna och Sundbyberg gjort dokumentärfilm tillsammans med Filmbasen. Det är första gången filmerna visas i en stor salong, för en bredare publik. Publiken får möjlighet att möta hela gänget som har gjort filmerna, samt personal från Filmbasen och Film Stockholm.

Visningen äger rum på Aggregat, som ligger invid Hallonbergens tunnelbanestation (en halv trappa upp) endast 13 minuter från T-centralen. Kvällen inleds redan klockan 17 med bland program och utställning från Aggregats andra kurser som keramik och musikproduktion. Det bjuds på snacks!

Mer info om filmerna hittar du här. Attenda gärna på vårt event.

 

Debatt och DISPLAY med Ruben Östlund

Ruben Östlunds film PLAY har väckt många reaktioner. Idag skriver Ruben i DN kultur, om varför han gjort filmen, och hur han uppfattar debatten den väcker. Se filmen och möt Ruben och hans producent Erik Hemmendorff på årets sista DISPLAY, i ett samtal med filmkritikern och forskaren Hynek Pallas. Vi håller till på Rios barsalong fyra, den 8 december. Filmvisningen startar kl 19 och samtalet ca 21. Mer info och inspirationsläsning hittar du på vårt Facebookevent. Biljetter säljs hos www.biorio.se OBS begränsat antal platser.

 

Deadlines, deadlines...

Idag är det sista dagen att söka de fyra fristående kurser som Stockholms dramatiska högskola startar i vår. Det är också deadline för att skicka in bidrag till holländska kortfilmsfestivalen Go Short som äger rum i Nijmegen i mars 2012. Du kan anmäla din kortfilm online på www.goshort.nl

Passa sen på att även skicka din film till norska Minimalen som också äger rum i mars, i Trondheim. I morgon, 1 december, är deadline för anmälan till nordiska klassen: NIFA - Nordic Competition.

Skrivet av: Karin Ekberg

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun