Missa inte Lakeside Filmfestival

Intensiv filmvecka i Haninge

Igår kväll inleddes filmfestivalen Lakeside på ungdomshuset med samma namn, i Haninge. Ikväll finns Filmbasen på plats för att berätta om vad vi gör för att stärka ung film i Stockholm och svara på frågor. Festivalprogrammet är fullt av godbitar. Varje kväll är det filmvisningar, det anordnas en trailertävling där vinnaren får stöd till att göra film av sin trailer, filmquiz och workshops. Lina Lindblom, Ida Svenonius och JOhanna Paulsdotter Löfstedt från Filmbasen visar film. Vi rekommenderar ett besök!

Läs mer och kolla in programmet i detalj

 

Nyfiken på Crossmedia eller postproduktion?

Stockholms dramatiska högskola startar i januari 2012 fyra fristående kurser, två inom Crossmedia, en inom postproduktion och till sist en kurs med det spännande namnet kunskapsreflektion. Alla fyra kurserna har deadline 30 november. Läs mer om respektive kurs.  Längre utbildningar som startar höstterminen 2012 har deadline för ansökan den 17 januari 2012. Info om dessa hittas här.

 

DISPLAY med Ruben Östlund

Årets sista DISPLAY gästas av regissören Ruben Östlund och hans producent Erik Hemmendorff som kommer att prata om långfilmen PLAY i ett samtal med filmkritikern och forskaren Hynek Pallas. Vi håller till på Rios barsalong fyra, den 8 december. Mer info och inspirationsläsning hittar du på vårt Facebookevent.

 

TEMAKVÄLL KORTFILMSMANUS - I MORGON!

Vi diskuterar hur kortfilmer är uppbyggda och tittar på olika sätt man kan jobba med manus för kortfilm. Vad är det som gör att en kortfilm fångar och engagerar? Skiljer sig kortfilm från långfilm? Finns det bra och dåliga sätt att bygga upp en kortfilm på? Kvällen öppen för alla men lämpar sig främst för dig som befinner dig i början av din filmkarriär och vill får en bättre inblick i hur kortfilmsmediet fungerar. Kvällen leds av Robert Andersson och Johanna Paulsdotter Löfstedt, båda verksamma kortfilmsregissörer samt anställda av Filmbasen respektive Fanzingo. Arrangemanget pågår mellan ca kl. 18-20. OSA till [email protected] om du tänker komma.

 

GO SHORT OCH MINIMALEN

Snart är det deadline för att skicka in bidrag till holländska kortfilmsfestivalen Go Short som äger rum i Nijmegen i mars 2012. Du kan anmäla din kortfilm online på www.goshort.nl senast 30/11. Kortfilmer upp till 10 min långa kommer också att presenteras på festivalens hemsida. Passa sen på att skicka din film även till norska Minimalen som även den äger rum i mars, i Trondheim. 1 december är deadline för anmälan till NIFA - Nordic Competition. Du laddar upp film via www.reelport.com och hittar all info på www.minimalen.com

Skrivet av: Karin Ekberg

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun