Deadlines, mingel och utvecklingscheckar

Sök Filmbasens fotoworkshop

Den 27 november startar Filmbasens nya fotoworkshop. Handledare är filmfotografen Lisabi Fridell som bland fotat filmen VÅGOR AV LÄNGTAN (regi Erik Green Peterson) som har premiär under 1 km film på Stockholm Filmfestival. Workshopen pågår under en vecka med handledning vid tre tillfällen och eget arbete övriga dagar. Under workshopen lär du dig planera, fota och färdigställa en musikvideo.

Ett fåtal platser finns kvar! Anmäl dig senast 22 november. 

Läs mer

 

Utvecklingscheckar till företag inom de kulturella och kreativa näringarna 

Nu kan du som är företagare inom kulturella och kreativa näringar söka bidrag för utveckling av en ny tjänst eller vara – eller för insatser som utvecklar ditt företag. 

För att stimulera till fler konkurrenskraftiga företag och en förnyelse i sektorn startar Länsstyrelsen i Stockholm, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland och Almi Företagspartner Gotland en pilotsatsning med utvecklingscheckar riktad till företag inom de kulturella och kreativa näringarna. Bakom programmet står Tillväxtverket som har ett särskilt uppdrag från regeringen.  

Läs mer

 

Festivalmingel med Wift, Filmbasen och Rättviseförmedlingen 

Kom och festivalmingla ikväll (16 november) på anrika Berns, mitt under den brusande filmfestivalen. Wift bjuder på drinkar, dj, spännande gäster och glada nyheter som piggar upp i novembermörkret. Möt Joakim Blendulf, Lina Thomsgård och Maria Jansson i ett samtal om jämställdhet utifrån följande frågor: Hur gör Filmbasen för att lyfta unga kvinnliga talanger? Vilka är Rättviseförmedlingen? Vad är ”The Fast Track? Minglet äger rum mellan kl 17-19, moderator är Fatima Varhos.

 

Vithet i svensk film

Hur skildras vita svenskar på film? Hur kan man dekonstruera en norm som vi sällan uppmärksammar? Med utgångspunkt i sin avhandling "Vithet i svensk spelfilm 1989–2010" berättar forskaren och journalisten Hynek Pallas - flitigt anlitad som moderator för Filmbasens arrangemang - om relationen mellan vithet och svenskhet på film. Föredraget, som innehåller illustrerande filmklipp håller på i en timme och efteråt visas filmen Ciao Bella, allt på Filmhuset. Med Filmbasenkortet betalar du bara 45 kr istället för 65 kr, och får dessutom se Ciao Bella gratis! 17 november, start kl 18. Missa inte!

 

Deadline för New Doc 

New Doc är dokumentärfilmspriset för oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län och delas ut i samband med Tempo dokumentärfestival 6-11 mars 2012. Vinnaren erhåller 50 000 kr varav 25 000 i teknikstöd från Filmbasen/Film Stockholm. Priset går till en lovande ny röst på dokumentärfilmshimlen. Deadline för anmälan:18 november.

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun