STOCKHOLMSPROJEKT VANN M:DOX PITCH

Stockholmsprojekt vann M:Dox pitch

Erik Lindeberg är nyligen hemkommen från M:Dox i Malmö där han pitchade dokumentärfilmsprojektet BOKSTAVSBARNEN för SVT, som ett av åtta projekt från hela landet. Två utvecklingsstöd om 50 000 kr delades ut, och Erik tog hem ett av dem.

-Jag trodde verkligen inte vi skulle vinna, det var extremt starka projekt i år och vi är tidigt i processen. Men när de började läsa motiveringen förstod jag att det kan bara kunde vara vårt projekt. Det känns som ett stort erkännande och jag är verkligen jätteglad.

Det andra priset gick till Klara Levin från Skåne, med projektet Crime City Love som handlar om Malmös Rollerderbylag. M:Dox pitch för SVT är ett årligt återkommande arrangemang på dokumentärbranschträffen M:Dox. Landets 19 regionala resurscentra (Film Stockholm/Filmbasen är vårt) nominerar två projekt var till Pitchen. Sedan utser arrangörerna  åtta projekt som får pitcha för SVT. Från Stockholm deltog i år också FÖRVARET av Anna Persson (regi) och Anna Weitz (producent). Alla åtta pitchprojekten deltog i en förberedande workshop och fick användbar feedback och kontakter för projektens fortsatta utveckling.

Läs mer om pitchen och kolla också in artikeln om arrangemanget på SVT:s dokumentärfilmsblogg.


Festivalmingel med Wift, Filmbasen och Rättviseförmedlingen

Idag börjar Stockholm Filmfestival och den 16 november kan du festivalmingla på anrika Berns, mitt under den brusande filmfestivalen då Wift bjuder på drinkar, dj, spännande gäster och glada nyheter som piggar upp i novembermörkret. Möt Joakim Blendulf, Lina Thomsgård och Maria Jansson i ett samtal om jämställdhet utifrån följande frågor: Hur gör Filmbasen för att lyfta unga kvinnliga talanger? Vilka är Rättviseförmedlingen? Vad är ”The Fast Track? Minglet äger rum kl 17-19 .

Vi vill också passa på att tipsa er om att titta på de tävlande filmer till 1km film under festivalen. Filmbasen har gett stöd till flera av de spännande bidragen!

Läs mer om minglet

 

Perspektiv på Transmedia

Vill du lära dig mer om hur transmedialt berättande fungerar? Vill du kommunicera med din publik? MEDIA Desk Sverige och Stockholm dramatiska högskola (STDH) arrangerar en inspirerande halvdag den 14 november där du bland annat får höra Emmybelönade Martin Ericsson och ta del av ett spännande work in progress.

Läs mer

 

Öppet hus på Stockholms dramatiska högskola

Den 11 november är det öppet hus på Stockholms dramatiska högskola (STDH). Under dagen får du möjlighet att träffa båda lärare och studenter från skolan, kolla på elvevproduktioner, uställningar och repetioner. Arrangemanget pågår mellan kl. 14-18. 

Läs mer

 

Vithet i svensk film

Hur skildras vita svenskar på film? Hur kan man dekonstruera en norm som vi sällan uppmärksammar och lyfter fram? Med utgångspunkt i sin nyligen publicerade avhandling Vithet i svensk spelfilm 1989–2010 berättar forskaren och journalisten Hynek Pallas - flitigt anlitad som moderator för Filmbasens arrangemang - om relationen mellan vithet och svenskhet på film de senaste decennierna.

Föredraget, som innehåller illustrerande filmklipp håller på i en timme och efteråt visas filmen Ciao Bella. Föredraget kostar normalt 65 kr men med Filmbasenkortet betalar du bara 45 kr, och får dessutom se Ciao Bella gratis! Arrangemanget är på Filmhuset kl. 18, 17 november. 

Läs mer

 

Påminelser

Det är mycket på gång i november. Förutom Stockholm Filmfestival är det deadline för att söka SFI:s projektstöd för unga kvinnliga regissörer 14 november (kl. 12), deadline för dokumentärfilmspriset New Doc 18 november och deadline för trailertävlingen på Lakeside Filmfestival. Dessutom är anmälan till Filmbasens fotoworkshop med Lisabi Fridell fortfarande öppen. 

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun