Festivaler, priser och workshops

Ny fotoworkshop med Lisabi Fridell

Filmbasen lanserar en helt ny fotoworkshop med filmfotografen Lisabi Fridell. Workshopen pågår under en vecka med handledning vid tre tillfällen och eget arbete övriga dagar. Inför workshopen ska du ta fram idé och planera en musikvideo till låten ”The lakes we skate on” av Säkert!. Under workshopen ska denna fotas, klippas och färgkorrigeras. Du lär dig allt från planering till färdig produkt!

Workshopen startar söndag 27 november och slutar söndag 4 december. Den syftar till att förbättra och fördjupa dina fotokunskaper och utgår från Canons dslr-teknik. Workshopen riktar sig till dig som är aspirerande fotograf, dokumentärfilmare, vill utforska dslr-teknik eller helt enkelt vara med om en spännande workshop.

Läs mer och anmäl dig!

 

Filmfrukost på Rio: Gerillasonen

Missade du långfilmsdokumentären GERILLASONEN på Rio? Nu kommer en ny chans att se den fina filmen, nämligen den 6:e november då den visas som filmfrukost på Rio och det är precis vad det låter som, film och frukost! Regissörerna Zanyar Adami och David Herdies kommer att finnas på plats och delta i ett samtal om filmen. Biljetter kan köpas på www.biorio.se

Läs också artikeln om Zanyar Adamis arbete från första idén om att belysa manlighet, till att det blev en drabbande film om krigsminnen och hans egen relation med sin pappa. GERILLASONEN tilldelades ett hedersomnämnande på Nordisk Panorama för "sitt kreativa sätt att närma sig tunga minnen och rollen de spelar i våra förväntningar och relationer." Filmen är gjord med stöd från Film Stockholm och visas senare i höst/vinter på SVT.

 

Sök New doc

New Doc är dokumentärfilmspriset för oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län och delas ut i samband med Tempo dokumentärfestival 6-11 mars 2012. Vinnaren erhåller 50 000 kr varav 25 000 i teknikstöd från Filmbasen/Film Stockholm. Priset går till en lovande ny röst på dokumentärfilmshimlen. Deadline för anmälan:18 november. 

Tempo har också öppnat anmälan för klasserna Documentary Short Award 2012 och Tempo Documentary Award. Tempo Short Award är tävlingen för svenska dokumentärfilmer som är max 30 minuter och arrangeras av Tempo Dokumentärfestival i samarbete med Svenska Filminstitutet (Cecilia Lidin och Andra Lasmanis) och Filmregion Stockholm/Mälardalen. Deadline 18 november 2011. 
Tempo Documentary Award är den största dokumentärfilmstävlingen för svenska dokumentärer (minst 50 minuter) och arrangeras i samarbete med Svenska Filminstitutet och Stockholms stad. Deadline 4 november 2011. 

De nominerade filmerna visas under Tempo Dokumentärfestival 6-11 mars 2012.
Läs mer om anmälan här.

 

Stockholm till Novemberfestivalen

Årets Novemberfestival går av stapeln 18-20 november i Trollhättan. Från Stockholm tävlar LÄNGS VÄGEN av Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson, EN NY DAG av Greta Rechlin, BANGA INTE av Fanni Metelius, KÄRLEKSBARN av Lina Lindblom och SEAWEED av Ida Svenonius. Filmbasen är givetvis på plats och bevakar arrangemanget!

Läs mer om festivalen

 

Lakeside filmfestival i Haninge

Ungdomshuset Lakeside i Haninge bjuder till en filmfestival där ungdomar står både för innehåll och arrangemang. Programmet är späckat och löper under fem dagar 22-26 november.

En av festivalens huvudpunkter är en Trailertävling där alla mellan 16-25 som är intresserad av att skapa/regissera/producera en lång/kort/dokumentär- film etc. kan delta, genom att göra en (max 2 min) trailer och skicka in senast 15 nov. Då tävlar du om att vinna 10 000 kr till att skapa din film. Din trailer kommer att visas på filmfestivalens tv-apparater under hela veckan. Vinnaren koras genom omröstning om vilken trailer som ska vinna samt bedöms av en jury som består av folk inom filmindustrin. Om du saknar kunskap, utrustning eller andra resurser men vill delta är du välkommen till Lakeside där du kan få tillgång till "greenscreen", ljussättning, kameror, filmredigering och klippning för att göra ditt trailerbidrag till tävlingen.

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun