Ny form av produktionsstöd: Teknikcheckar

Ny form av produktionsstöd: Teknikcheckar

Idag lanserade Filmbasen/Film Stockholm och Filmregion Stockholm-Mälardalen tillsammans med teknikföretagen Dagljus, The Line och STOPP en ny form av stöd: Teknikcheckar. Teknikcheckarna består av sponsring från teknikföretagen i form av professionell utrustning och postproduktion, och fördelas till kort- och dokumentärfilmsprojekt genom Filmbasens ordinarie ansökningsförfarande. Nästa deadline är den 26 augusti. Satsningen utvärderas sedan för att se hur man tillsammans kan gå vidare.

- Att stödja utvecklingen av nya filmare är självklart och helt naturligt för oss, säger Helena Sandermark, VD för Dagsljus.

- Landstinget är väldigt glada över detta samarbete med den privata teknikbranschen som ger möjlighet för fler unga filmskapare att tidigare närma sig den professionella filmen, säger Anna Starbrink, kulturlandstingsborgarråd i Stockholms läns landsting. Självklart hoppas jag att fler företag i branschen ska se möjligheterna i att stödja framtidens filmskapare och vilja delta i samarbetet.

- Genom samarbetet kring teknikcheckar förbättrar vi villkoren för kort- och dokumentärfilm i regionen. Vi skapar på detta sätt nätverk och nya samarbeten som gagnar branschen i stort, menar Beata Mannheimer, projektutvecklare Filmregion Stockholm-Mälardalen.

 

Fakta om teknikföretagen

Dagsljus AB startades 1991 och är idag ett av Skandinaviens största uthyrningsbolag för filmproduktionsutrustning. De finns i Stockholm (Västberga och Filmhuset) och i Göteborg.

STOPP, som har kontor i Stockholm och Los Angeles, är Sveriges enda full-service postbolag som kan erbjuda en premium end-to-end service från idé till färdig produkt.

The Line AB är Stockholms senaste tillskott för full-service postproduktion, med kompetens inom både bild och ljud för reklam såväl som drama/fiktion.

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun