Premiär för DISPLAY

Premiär för DISPLAY

Filmbasen och Bio Rio inleder en serie kreativa samtal under samlingsnamnet DISPLAY. Först ut den 31 mars är regissören Babak Najafi som samtalar med filmjournalisten Hynek Pallas, utifrån debutfilmen SEBBE. Kvällens huvudtema är kreativa processer och de frågor man ställs inför under arbetets gång. Hur skyddar man sina personliga idéer under utvecklingsprocessen? Hur balanserar man mellan nödvändiga kompromisser och personlig integritet? Hur går man vidare med den svåra uppföljaren efter en framgångsrik debut? DISPLAY kommer att vara ett återkommande arrangemang som ger rum åt reflekterande samtal som belyser det som inte får plats i nyhetsflödet. En stor del av filmskapandet pågår ju i det tysta, innan eller efter premiären.

DISPLAY planeras av ett programråd bestående av Lisa Aschan, Saga Gärde, Hynek Pallas, Joakim Blendulf och Julia Lindström. Arrangemanget börjar kl 19.30 (obs ny tid!) på Brofästet, Hornstull, torsdag 31 mars.

Läs mer

 

Framgångar på SFV-festivalen

Det gick bra för Filmbasens filmare på SFV-festivalen på Teater Replica i helgen. Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson knep bronsmedaljen i den individuella klassen med sin film LÄNGS VÄGEN, för vilken även Alexander Westergårdh tilldelades diplom för bästa foto och Olle Sjöström för bästa ljud. Ida Svenonius SEAWEED fick specialdiplom för bästa ungdomsproduktion. Båda filmerna är producerade med stöd från Film Stockholm/Filmbasen.

Läs mer om festivalen

 

Filmbasenfilmer till Vårrullen

Den 16 april är det dags för årets upplaga av Vårrullen. Från Filmbasen tävlar DEN DÖDA VINKELN av Arsen Airapetian, KÄRLKESBARN av Lina Lindblom, FÖRESTÄLLNINGEN av Julius Jorborg, SUGAR, SILENCE, RAIN AND MITTENS av Frida Spång, LÄNGS VÄGEN av Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson, FINNS I SJÖN av Josefine Böttker, SEAWEED av Ida Svenonius och BANGA INTE av Fanni Metelius. Vi säger grattis och uppmanar alla att besöka Vårrullen 2011.

Läs mer om festivalen

 

Skicka din film till Sem;colon

Den 18 maj 2011 går den andra Sem;colon av stapeln. Då visas nyproducerad kortfilm på biografen Grand i Stockholm, inför en stor publik. Har du en kortfilm som du vill visa? Deadline för arbetskopia 18 april, för färdig film 1 maj. Skicka filmen till [email protected] via sprend eller liknande. Se www.semicolo.n.nu för mer info.

 

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun