Filmbasenfilmare till Tribeca

COMING OUT till Tribeca

Av 3000 kortfilmer som skickats till den amerikanska festivalen Tribeca valdes 60. Bara en skandinavisk film: COMING OUT av Filmbasenfilmaren Jerry Carlsson. Filmen, som tävlar i kategorien "Best narrative short film competition", ingår i en serie kortfilmer som Tjockishjärta Film har producerat för RFSL Stockholm inom projektet "Kompassen" - en metod för att stärka unga HBTQ-personers självkänsla. Den svenska titeln är KOMMA UT. Tribeca Film Festival som startades av bl.a. Robert De Niro äger rum 20 april-1 maj.

Läs mer

 

Filmbasen på BUFF

Filmbasen besökte i förra veckan BUFF (Barn- och Ungdomsfilmfestivalen) i Malmö. Där såg vi spännande förhandsvisningar av kommande svenska biofilmer som Lisa Aschans APFLICKORNA och Axel Danielssons PANG PANG BRÖDER. Dessutom visades kortfilmerna JAG ÄR RUND av Mario Adamson (som producerats med stöd av Film Stockholm/Filmbasen) och HARDSHIP av Filmbasenfilmarna Valentina Chamorro och Johanna Paulsdotter Löfstedt.

Men BUFF är inte bara filmvisningar, under festivalen pågår också en rad spännande seminarier. Bland annat var Erik Hemmendorff från Plattform på plats och visade work in progress från sin och Ruben Östlunds kommande långfilm PLAY, Ella Lemhage berätttade som sitt arbete med KRONJUVELERNA och Jennie Kastberg från Ramberg Advokater lärde oss om avtal och rättigheter inom filmproduktion. En spännande vecka med andra ord!

Läs mer om festivalen

 

Dags för SFV-festivalen

I helgen går SFV-festivalen av stapeln på Teater Replica i Stockholm. Festivalen som arrangeras av Sveriges Film- och Videoförbund är Sveriges äldsta filmfestival och årets upplaga är den 54:e i ordningen. Från Filmbasen visas filmer som LÄNGS VÄGEN av Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson, TRE ORD av Robert Karlsson-Melo och SEAWEED av Ida Svenonius. Biljettkassan öppnar kl. 12 på lördag och invigning är kl. 13.

Läs mer

 

Påminnelse: Forum om afrikansk animation

Snart fyller CinemAfrica Stockholm med afrikansk film. I år ger festivalen oss dessutom det första tillfället i Sverige att ta del av det senaste inom den afrikanska animationsscenen. Fredag den 25 mars ägnas ett seminarium åt afrikansk animation och Filmbasen har fått 15 fribiljetter till er med Filmbasenkort och intresse för animation, först till kvarn gäller!

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun