Kungligt besök

Kungligt besök

I tisdags besöktes Subtopia av Victoria och Daniel som bland annat fick möta Filmbasenfilmarna Marta Dauliute och Elisabeth Marjanovic' Cronvall som berättade vad Filmbasens stöd betytt för deras framgångar. Elisabeth har varit, och Marta är nybliven deltagare i Filmbasens talangprogram, båda arbetar som coacher och har dessutom kontorsplats genom Transit.

 

Filmbasenfilmare vann New Doc och Tempo Pitch

Den 13 mars hölls Tempos festliga prisutdelning på biografen Victoria i Stockholm. Filmbasens medlemmar deltog i flera kategorier. Vi gratulerar Anna Juhlin vars personliga dokumentär POETEN I ELEFANTHUSET vann årets New Doc. Priset består av 50 000 kr varav hälften är teknikstöd från Filmbasen. Vi gratulerar också Alexander Rynéus och Per Eriksson som i hård konkurrens övertygade årets jury att de förtjänade priset för årets bästa Tempo Pitch. Vi ser fram emot att följa deras spännande projekt MALMBERGET. Prissumman är på 75 000 kr och ges som samproduktionsmedel av Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutet.

Läs mer

 

Verkligheter hos Doc Lounge

Onsdag 22 mars bjuder Doc Lounge på ett extra matigt program: visning av filmen LOVE DURING WARTIME av Gabriella Bier, spelning av Asha Ali och bokrelease för antologin VERKLIGHETER, där flera av Sveriges mest spännande dokumentärfilmare (som Måns Månson, Marcus Lindeen och Nahid Persson Sarvestani) beskriver sina dokumentära processer. Alla med Filmbasenkort får den fina boken till rabatterat pris, 70 kr istället för 100!

Läs mer

 

Fredagsbubbel

Missa inte  biopremiären av Fijona Jonuzis kortfilm GIRL ikväll  (18 mars), kl 17.30 på Zita. GIRL är en del av vårens program av Svensk kortfilm c/o Folkets bio och var tidigare i år en av åtta nominerade filmer till Startsladden på Göteborgs Internationella Filmfestival. Fijona Jonuzi har även deltagit i Filmbasens talangprogram och GIRL är producerad med stöd av Film Stockholm/Filmbasen.

Läs mer

 

Forum om afrikansk animation

Snart fyller CinemAfrica Stockholm med afrikansk film. I år ger festivalen oss dessutom det första tillfället i Sverige att ta del av det senaste inom den afrikanska animationsscenen. Fredag den 25 mars ägnas ett seminarium åt afrikansk animation och Filmbasen har fått 15 fribiljetter till er med Filmbasenkort och intresse för animation, först till kvarn gäller!

Läs mer

 

Tävling för dig upp till 16 år

Juniors 1 minut film är kortfilmstävlingen där du tävlar om att få göra en ny film tillsammans med ett professionellt filmteam från UR. Du bestämmer själv vad filmen ska handla om. Animation, spelfilm eller dokumentär, alla sätt är rätt. Ni kan även vara en grupp som lämnar in ett gemensamt bidrag. Filmen ska vara ca 1 minut lång, men max 3 minuter och sparas på mini-dv, dvd eller ett usb-minne.

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun