Filmbasen i media, och på Tempo

Filmbasen omskriven i Södra sidan

"Deras filmer prisas och nomineras världen över. Just nu går det väldigt bra för filmer som Filmbasen varit med och utvecklat. -Det känns verkligen kul. Det är ett kvitto på att verksamheten fungerar, säger Joakim Blendulf, filmkonsulent för ung film och talangutveckling på Filmbasen."  Så inleds en helsidesartikel i Botkyrkatidningen Södra sidan. I artikeln intervjuas också animatören Niki Lindroth von Bahr. Roligt tycker vi!

Läs gärna artikeln här.

 

Skärholmen doc ger avtryck i media

Projektet Skärholmen doc som vi berättat om tidigare har också uppmärksammats av media, både tidningen Södra sidan och radio P4. Läs artikeln om projektet här och lyssna på radioreportaget där en av de fyra grupperna berättar om arbetet med sin film. Deltagarna har rekryterats på fritidsgårdar i Skärholmen och projektet inleddes med intensiva workshops under handledning av dokumentärfilmare knutna till Filmbasen. De färdiga filmerna visas på Tempo dokumentärfestival, torsdag den 10 mars 16.30-17.30 på bio Rio.

Läs mer

 

Mingla och få gratis Tempokort

Film Stockholm/Filmbasen och Filmregion Stockholm Mälardalen bjuder in till branschmingel på onsdag 9 mars, från kl 17.00 i Tempos mingellokal Skrapan (mitt emot biografen Victoria). Här kan du träffa branschfolk, hämta ditt personliga Filmbasenkort och få ett gratis medlemskort till festivalen  (värde 50 kr). Klockan 18 kommer SFI:s nya dokumentärfilmskonsulent Cecilia Lidin och berättar om sin syn på dokumentärfilm. Attenda på Facebook!

Läs mer

 

New Doc

New Doc är priset som riktar sig till oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län. Det instiftades av Film Stockholm och består av en prissumma om 50.000 kr, varav 25.000 kr i teknik från Filmbasen. Priset delas ut inför publik, på Tempofestivalen. I årets jury ingår Erik Hemmendorff, Hanna Heilborn och Ahang Bashi. För Ahang som vann förra året med filmen PARADISET blev priset startskottet för ett händelserikt år. Filmen har visats på ett dussin filmfestivaler runt om i världen. Den har även visats för landstingsanställda i Stockholm och på Stockholms universitet.

-Det var en enorm ära och bekräftelse för mig som ny filmare. Jag använde prispengarna till att äntligen köpa en grym bärbar dator så att jag kunde redigera film hemma, istället för att alltid vara beroende av andra eller skolan. New Doc blev verkligen mitt genombrott som dokumentärfilmare. 

De nominerade filmerna visas på torsdag kl 17.45 på Rio i Stockholm, programmet hittar du här. Prisutdelningen sker lördag den 12 mars på Victoria, kl 18.

 

Filmbasenprojekt tävlar i Tempo Pitch

För tredje gången anordnas TEMPO PITCH, en tävling där dokumentärfilmare presenterar sina projekt inför publik och en jury. Sex projekt har valts ut och ett av dessa är TAXIDANCING av Emilia Ramsin Barlas och Annika Karlsson, som stöds av Filmbasen. Vinnaren belönas med 75 000 kronor i samproduktionsmedel till sitt projekt, den största vinstsumman av sitt slag i Sverige. Finansiärer är denna gång Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent. Pitchen sker på bio Rio den 10 mars kl 14:00.

Läs mer

 

Kultival söker film

I mitten av april kommer festivalen Kultival återigen att visa kortfilm på Biograf Victoria på Götgatan, Stockholm. Vill du visa din film? Skicka då ett mail till [email protected].
Deadline 13 mars. Mer info på festivalens hemsida.

  

Spektra:Dox

Spektra:Dox är ett samarbetsprojekt mellan de fem regionala resurscentra i Mälardalen och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Samarbetet inleddes 2008 och syftet med projektet är att vidareutveckla regionala filmtalanger. De filmer som har producerats under 2010 har utgått från temat “Här och Nu”. Från Stockholm  deltar Joy Rattner och Helena Tossavainen med filmen HELLO GOD ARE YOU OUT THERE? Filmerna visas på Tempo, fredag 11 mars kl 16.45 på Victoria.

 

Inställd deadline

Planerad deadline för projektstöd den 18 mars, med besked 15 april, är i Stockholm inställd pga stort tryck på föregående omgång. Nästa deadline är den 29 april, besked 3 juni. OBS gäller endast Stockholm.

Skrivet av: Karin Ekberg

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun