Mingel på Tempo

Mingel på Tempo dokumentärfestival

Den 8 mars går Tempo dokumentärfestival av stapeln. Vi vill passa på att tipsa om Film Stockholm/Filmbasen och Filmregion Stockholm Mälardalens branschmingel onsdag den 9 mars. Minglet pågår från kl 17.00 i Skrapan (mitt emot biografen Victoria). Under kvällen  kommer vi att berätta om det framgångsrika året som gått och vilka spännande nyheter som är på gång i regionen.

Det är också ett utmärkt tillfälle att hämta ditt personliga Filmbasenkort – medlemskortet som ger dig massa schyssta rabatter i Stockholms filmutbud! Och inte nog med det, alla som visar upp sitt Filmbasenkort får ett dessutom gratis medlemskort till Tempo – giltigt under hela festivalen (värde 50 kr).

Läs mer

 

Skärholmen doc

I projektet Skärholmen doc gör tjugo ungdomar från Skärholmen dokumentärfilm utifrån sina personliga berättelser och intressen. Projektet utforskar dokumentärfilmen som verktyg i det lokala demokratiarbetet. Deltagarna har rekryterats på fritidsgårdar i Skärholmen och projektet inleddes med intensiva workshops. Aktiva handledare i projektet är unga talangfulla dokumentärfilmare knutna till Filmbasen.

De färdiga filmerna visas på Tempo dokumentärfestival: torsdag den 10 mars 16.30-17.30 på Bio Rio. Projektet genomförs som ett samarbete mellan Film Stockholm, Fanzingo, Skärholmens stadsdelsförvaltning, Stadsteatern i Skärholmen och Tempofestivalen.

Läs mer

 

Tysk festival söker svensk kortfilm

Svenska kortfilmsmakare inbjuds att skicka bidrag till Greifswalder Kurzfilmnacht. Sverige står nämligen i festivalens fokus 2011, och ett drygt två timmar långt program med svensk film kommer att visas för publik på Greifswalds största bio.

Det som började som ett initiativ för sju år sedan inom ramarna för en lokal radiosändare, radio 98eins, står idag på egna ben och har blivit ett slags institution för aktuella kortfilmer i universitetsstaden Greifswald.

Varje bidrag får vara högst 10 minuter och måste skickas in per post på en DVD. Filmen bör vara textad på tyska eller engelska. Deadline är den 4 april.

Läs mer

 

Filmtävlingen Josef flyttar till hösten

Alla Örebrofilmare som ligger i startskottet att skicka in filmer till årets Josef – Örebro läns uttagning till Novemberfestivalen - kan ta det lite lugnt ett tag. Vi har nämligen bestämt oss att flytta festivalen till hösten istället. Josef kommer att bli en del av Örebro Filmfest som arrangeras i oktober.

Sista inlämningsdatum för film till Josef blir den 9 september. Det är dock möjligt att anmäla filmer redan nu.

Läs mer

 

Lyckad födelsedagsfest

I torsdags firade Film Stockholm 10 års-jubileum med ett härligt kalas på Tvålpalatset på söder i Stockholm. Festen var uppdelad i två akter och pågick till efter midnatt. Bland de cirka 150 gästerna fanns bland annat politiker, pedagoger, branschrepresentanter, unga filmare och tidigare medarbetare.

I samband med jubileet släpptes är även skriften och dvd-samlingen ”Film Stockholm 10 år”. Film Stockholm är Stockholms regionala resurscentrum för film och mediapedagogik och huvudfinansiär bakom Filmbasen.

Läs mer

 

Deadline produktionsstöd inställd

Den kommande deadline för att söka produktionsstöd från Film Stockholm/Filmbasen den 18 mars är inställd. Detta pågrund av ett extra stort tryck på föregående omgång. Nästa deadline för att söka stöd kommer istället vara 29 april. Observera att detta endast gäller filmare från Stockholms län. För övriga gäller 18 mars som tidigare.

 

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun