Ung Film Framåt och nya deadlines

Ung Film Framåt 2011

Den 12 februari inleddes växthussatsningen Ung Film Framåt som är ett samarbete mellan Film i Sörmland, Film i Västmanland, Film i Uppland och Film i Örebro län. Några unga filmtalanger från dessa län får under åtta månader fördjupa sig och utveckla ett eget projekt från manus till färdig film. Kursledare är etablerade filmarbetare från respektive län. Följ deltagarnas utveckling och projekt på filmbasen.se

 

Deadline Tempo Pitch

Tempo Dokumentärfestival bjuder in svenska dokumentärfilmare till Tempo Pitch. Liksom förra året görs pitchen inför publik på Bio Rio. Finansiärer är även denna gång Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent. Priset för Tempo Pitch består av 75 000 kr i samproduktionsmedel till vinnande dokumentärfilmsprojekt.

Tempo Pitch vänder sig till professionellt verksamma dokumentärfilmare i Sverige som har gjort minst en film på 25 minuter. Deadline är 22 februari. Läs om hur du anmäler dig här.

Idag släpps även Tempofestivalens program. Du hittar det på festivalens hemsida.

 

Se restaurerade filmer ur filmarkivet

Fredagen den 25 februari inleds en helg på Cinemateket med restaurerade filmer ur Svenska Filminstitutets arkiv. Ett unikt tillfälle att se kopior som aldrig tidigare visats på Cinemateket i Stockholm!

Bland höjdpunkterna finner vi Svensk Filmindustris internationella storsatsning KARUSELLEN (1923), som länge ansågs förlorad, Victor Sjöströms 1600-talsdrama KLOSTRET I SENDOMIR (1920) och familjefilmerna MÄLARPIRATER (1923) och NILS HOLGERSSON UNDERBARA RESA.

Läs mer på Cinematekets hemsida och glöm inte att du får rabatt på alla Cinematekets visningar om du visar upp ditt Filmbasenkort!

 

Påminnelser om deadlines

Den 28 februari är deadline för flera spännande festivaler. Missa in att att skicka in din film till VårrullenSM i Minutfilm och Angelägets filmfestival.

 

Program och biljetter till Cinemafrica 2011 släppta

Nu kan läsa programmet och beställa biljetter till Cinemafrica 2011. Cinemafrica är Sveriges största filmfestival för afrikansk film. Festivalen är den 12:e i ordningen och går av stapeln 23-28 mars.

Läs mer

 

Fanzingo söker projektledare/filmare

Föreningen Fanzingo driver mediehuset FANZINGO – en oberoende professionell plattform för unga personer som vill nå ut med sina idéer och tankar: i radio, genom film & tv och i skrift. Nu söker Fanzingo en projektledare/filmare som skall jobba med Fanzingo Film med speciellt ansvar för Botkyrka kommun. Uppdraget kommer både involvera verksamhet för föreningen Fanzingo och för det regionala växthuset Filmbasen. Deadline för att söka är 20 februari.

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun