Festivaler och Videoverket

APFLICKORNA vann Dragon Award Best Nordic Film

VI kan stolt meddela att Filmbasens coach Lisa Aschan nyligen vann Dragon Award Best Nordic Film för sin debutfilm APFLICKORNA på Göteborgs Internationella Filmfestival. Dragon Award Best Nordic Film är festivalens största pris och innebär förutom äran en prisumma på 1 miljon kronor. Vi säger grattis till Lisa och resten av teamet!

Nästa anhalt för APFLICKORNA är Berlinale Filmfestival som pågår mellan 10-20 februari. Där tävlar även kortfilmerna JAG ÄR RUND av Mario Adamsson och TORD OCH TORD av Niki Linderoth von Bahr, båda producerade med stöd av Film Stockholm/Filmbasen.

Läs mer om priserna på GIFF

 

Succé för Videoverket

Igår var det premiär för Stockholms nya kortfilmsklubb Videoverket. Ca 200 personer hade tagit sig till Bio Rio i Hornstull för att se det spännande programmet. Stämningen var på topp och vi ser redan fram emot de kommande kvällarna. Vårens datum för Videoverket är 20 mars, 27 april och 25 maj.

Läs mer om Videoverket

 

Tävlande filmer på SFV-festivalen

Nu är listan med årets tävlande filmer på SFV-festivalen släppt. Från Filmbasen syns HELLO BEAUTY av Johanna Paulsdotter Löfstedt, SEAWEED av Ida Svenonius, TÄNKA ATT FÅ VAKNA av Valentina Chamorro och UNDER SNÖN av Max Edenborg. Alla tävlar i den individuella klassen. Festivalen går av stapeln 26 mars på Teater Replica i Stockholm och arrangeras Sveriges Film- och Videoförbund.

Se listan med alla tävlande filmer

 

Dags att anmäla din film till Vårrullen

Vårrullen är Stockholms största filmfestival för unga mellan 16 och 26 år – en mötesplats för oetablerade filmare och filmbranschen. Vårrullen drivs av Xenter Botkyrka i samarbete med Film Stockholm och är Stockholms officiella uttagning till Novemberfestivalen. Deadline för att skicka in din film är 28:e februari. Festivalen hålls på Xenter i Tumba lördagen den 16:e april.

Läs mer

 

Deadline för Nordisk Panorama

Missa inte att anmäla din film till Nordisk Panorama, en av Nordens största kort- och dokumentärfilmsfestivaler. Deadline för filmer producerade 2010 är 15 februari och för filmer producerade 2011 gäller 15 maj. Årets festival hålls i Århus, Danmark, 23-28 september och är den 22:a i ordningen.

Läs mer

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun