Nya deadlines och nomineringar till Tempo

Sök produktionstöd

Under 2010 gav Film Stockholm/Filmbasen produktionstöd till ca 40 kort- och dokumentärfilmsprojekt. Nu närmar sig årets första deadline med stormsteg. Den 28:e januari vill vi senast ha in din ansökan. Besked ges den 25 februari. Du söker via filmbasen.se. Läs mer om våra riklinjer och hur du gör för att söka här.

 

Tempos nomineringar klara

Snart är det dags Tempo dokumentärfestival 2011 och nu är de nominerade namnen för festivalens olika priser klara. Vi konstaterar stolta att det finns flera Filmbasenfilmer på listan! GERILLASONEN av Zanyar Adami och David Herdies är nominerad till Tempo Documentary Award, TILL MARIA av Tora Mårtens är nominerad till Tempo Short Award. Bland de nominerade till priset New Doc som Filmbasen/Film Stockholm varit med och instiftat hittar vi både KONTRAKTET av Lina Mannheimer och POETEN I ELEFANTHUSET av Anna Juhlin. Grattis allesammans!

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentär film, radio, foto och samtal och startade 1998. Årets festival äger rum 8-13 mars.

 

Sök kulturstipendier på 25 000

Stockholms stad utlyser kulturstipendier på 25 000 kronor. Sista ansökningsdatum är den 1 februari 2011. Ansökan görs på webben, där du också hittar mer information. Passa även på att nominera dina favoriter till Stockholms stads kulturpriser!

 

Deadlines Nordisk Panorama 2011

Den nordiska festivalen Nordisk Panorama har öppnat upp för 2011 års anmälningar.  Deadline är 15 februari för filmer färdigställda 2010 och 15 maj för filmer färdigställda 2011. Årets festival går av stapeln i Århus, Danmark, 23-28 September.

Läs mer

 

Ångrarna vann Guldbagge

Filmbasen vill passa på att gratulera Marcus Lindeen, vars film ÅNGRARNA vann Guldbagge för bästa dokumentärfilm på Guldbaggegalan igår. Marcus har under 2010 jobbat som coach åt Film Stockholm/Filmbasen. Läs mer om Guldbaggegalan här.

Skrivet av: Robert Andersson

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun