Film and Tell söker Outreach Producer på deltid

1 inlägg / 0 nya
Film and Tell söker Outreach Producer på deltid
Målgrupp: Producent/prod.ledare

Film and Tell är ett dokumentärfilmsbolag. Bolaget gör filmer av hög kvalité och jobbar aktivt med spridning. Vi har höga konstnärliga ambitioner med våra dokumentärfilmer, och vi arbetar med samhällsfrågor där vi vill åstadkomma en positiv samhällsutveckling. Bolaget har två fast anställda - en producent och en producent & produktionsassistent. Vi har kontor i Stockholm och Oslo. Se mer på www.filmandtell.com. För ett exempel på ett av våra projekt se www.gostraighthome.org.

Nu söker vi en ny medarbetare - en Outreach Producer på deltid. Vår ambition är att höja tjänsten till heltid.

Du ska vara en allmänbildad, politisk intresserad, idérik, driven, ansvarstagande och serviceinriktad person. Personen vi söker vill jobba i ett litet, växande företag där man ofta får improvisera och vara lösningsorienterad. Vi söker en person som är ordningsam, stresstålig, har stor improvisationsförmåga, engagemang och har ett gott humör.

Den primära arbetsuppgiften är att arbeta med spridning av våra filmer. Vi söker en person som har erfarenhet av marknadsföring, PR och event. Du får gärna erfarenheter av politiskt kampanjarbete, journalistik och/eller från näringslivet. Du kan mycket om olika samhällsämnen, och du sätter dig snabbt in i nya om du behöver. Du kan planera och genomföra en kampanj -spridningsarbetet kring en film. Du kan hålla föredrag och du kan moderera ett samtal. Du gillar att producera - du kan delegera men också lösa uppgifter på egen hand. Du gillar och har lätt för att skriva texter; releaser, nyhetsartiklar, debattartiklar, presentationer etcetera). Du kan flytande engelska i tal och skrift. Du har inga problem att förstå, läsa och göra dig förstådd på norska. Du kan sociala medier väl och följer deras utveckling. Du har B-körkort.

Det är meriterande om du kan redigera hemsidor (du har erfarenhet av CMS eller webbspråk) och har goda kunskaper i Adobe Creative Suite. Vänligen ange om du har erfarenheter, och beskriv kort vad du gjort.

Det är meriterande om du har erfarenhet - men inget krav - av distribution av film. Det vill säga branschspecifika kunskaper, t.ex. lansering av film eller digital distribution. Vänligen ange om du har erfarenheter och vad gjort.

Vi söker en person som har försäljningsinstinkten - oavsett om det är pengar eller något annat som är avslutet. Det är dock ytterligare meriterande för tjänsten - men inget krav - om du har arbetat med försäljnings- och finansieringsarbete. Det kan innebära att du arbetat som telefonförsäljare och har ringt 50 kalla samtal en dag, eller att du skrivit omfattande ansökningar för att få stöd. Vänligen ange om du har denna erfarenhet, och berätta vad du gjort.

Det är ytterligare meriterande men inget krav om du har regisserat eller producerat dokumentär eller dokumentärfilm. Vänligen ange i så fall vad du gjort i filmarbetet, om filmerna vunnit erkännanden och om de haft samhälleliga konsekvenser.

Arbetsplatsen finns på Hornstull i Stockholm. I arbetet förekommer resor.

Är detta något för dig? Skicka din ansökan, så snart du kan, senast 11/2, med cv, minst tre referenser och eventuella arbetsprover till [email protected]. Märk mailet Outreach Producer och ditt namn. Vill du skicka arbetsprover fysiskt är adressen Film and Tell, Liljeholmsbron 6-8, 117 39 Stockholm.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun