Momento Film söker praktikanter!

1 inlägg / 0 nya
Momento Film söker praktikanter!

För hösten 2013 söker Momento FIlm efter den bästa praktikanten!

Vill du jobba med några av de mest spännande dokumentärfilmerna just nu? Välkommen till produktionsbolaget Momento Film, som producerat filmer som Guerillasonen, När ingen ser och Give Us The Money och representerar regissörer som Frida Kempff och Ahang Bashi. Vi är ett litet tight gäng, men med ett stort svenskt och internationellt nätverk.

Hos oss kommer du få göra många olika saker, och vara med under en stor del av produktionskedjan från idéarbete till klippning till färdig film och distribution. Dina uppgifter kommer att bli allt från att uppdatera vår hemsida, transkribera dialog från filmmaterial till redigering av trailers, vara med under klippning av film till idébollning runt filmlansering. Men de olika uppgifterna och fokusområdena kan vi diskutera fram tillsammans med praktikanten.

Denna kommande höst har Momento Film två filmpremiärer på lut, och flera filmer i utveckling, produktion och samproduktion samt en mindre katalog i distributionen. Vi kommer att söka stöd och delta i tävlingar och festivaler.

Momento Film söker en praktikant som:
• Är intresserad av film och dagens dokumentärscen.
• Är driven och organiserad.
• Har en utmärkt kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt.
• Talar och skriver flytande engelska.
• Har en känsla för detaljer.
• Har tidigare erfarenhet av program som Final Cut, Adobe-serien, Wordpress.
• Tidigare erfarenhet av dokumentärfilm, redigering eller online-media är ett plus.

Tveka inte att kontakta oss om du har idéer eller frågor!

Mejla din intresseanmälan senast 15 oktober till [email protected]

Om oss:
Momento Film är ett svenskt oberoende produktionsbolag baserat i Stockholm. Vi producerar kvalitativa dokumentärfilmer för bio, TV och Internet och riktar oss till en international publik. Med en personlig blick och ett starkt visuellt bildspråk berättar våra filmer om en global verklighet och kommenterar samtidens brännande sociala frågor med utgångspunkt i den lilla människans perspektiv.

Vi är övertygade om att samarbeten är en viktig ingrediens i en films framgång. Att ha en nära, personlig, relation till regissörer, redaktörer, DoPS, kompositörer och andra samarbetspartners är en självklarhet för oss.

Momento Film representerar flera av dagens mest intressanta filmare. Bland våra filmskapare hittar man både etablerade regissörer, som prisbelönta Frida Kempff och Susan Muska, och nya talanger som Ahang Bashi. Vi närvarar vid det stora internationella festivalerna och forumen, och har nominerats till Prix Europa samt vunnit priser internationellt, senast vann vi Peabody Awards och fick vi ett hedersomnämnande för bästa internationella dokumentär på Duhok International Film Festival och på Nordisk Panorama.

Momento Film grundades 2011 av regissörerna och producenterna David Herdies och Zanyar Adami. Bolaget ägs för närvarande av David Herdies, regissör och producent, och har en liten kärngrupp anställda Simon Hansson, admin och koordinering, och Mirjam Johansson, kommunikation, samt ett stort nätverk av flera duktiga frilansare. Företaget samarbetar med internationella produktionsbolag, regissörer, tv-kanaler och filminstitut, såsom ARTE, Nordisk Film & TV Fond, IKON, BBC och Al Jazeera, och är medlem i European Documentary Network och svenska Oberoende filmares förbund. Vi finansieras regelbundet av Svenska Filminstitutet, SFI, och SVT. Momento Film letar alltid efter nya spännande regissörer, berättelser och idéer, samt internationella partners och samproduktioner!

www.momentofilm.se

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun