Kalender

Creative Film Days

Datum: 141004 - 141005
Plats: Bio Rio, Hornstull
 

Studiobar Subtopia

Datum: 141007
7/10 kommer Hangaren Subtopia intas av Studiobar, en mässa och mötesplats för teknik- och produktionssidan inom TV, film, musik och event. Nu är scenprogrammet i stort sett klart och innehåller bland annat ett besök av Terry Bamber, FAD (First Assistant Director) på t.ex. Lara Croft och Indiana Jones, skaparna av crowfunding fenomenet Kung Fury, Youtube, Show Security m.fl. 

Filmrummet: Black is the new black

Datum: 141009
Plats: Filmhuset, Borgvägen 1-5 i Stockholm

Nollywood i Lagos är världens näst största filmindustri. Fem av världens snabbast växande ekonomier ligger i Afrika. I Johannesburg produceras den hetaste housemusiken.

Selly Raby Kane
Modedesignern Selly Raby Kane. Bild från Stocktown Films projekt Afripedia.

STOCKmotion filmfestival

Datum: 141010 - 141012
Plats: Stockholm

Premiär för STOCKmotion som under två intensiva festivaldagar 10-11 oktober vill samla Stockholms regionala filmaktörer kring filmvisningar, workshops och spännande samtal.  

Kortfilm kommer ha ett självklart fokus under festivalen då formatet är en konstform som väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändrar sig. Därför bjuder STOCKmotion in en bred målgrupp av filmare från de allra yngsta till de mest erfarna och förutom visningar och workshops blir det tävlingar, prisutdelningar och andra festligheter.
 

Filmrummet: Genustrubbel på 70-talet

Stockholms län
Datum: 141017
Tid: kl 15.45-18.15
Plats: Bio Mauritz i Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm
Genustrubbel på 70-talet: När kvinnorörelsen greppade filmkameran

Vad betydde filmen för 70-talets kvinnorörelse och lesbiska feminism och hur gestaltades tidens nya förståelser av kön och sexualitet filmiskt?

Uppsala kortfilmfestival

Datum: 141020 - 141026
Plats: Uppsala

Uppsala Internationella Kortfilmfestival, som är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Uppsala Internationella Kortfilmfestival är som en av få festivaler i Europa erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences vilket innebär att vinst av Uppsala Grand Prix i den Internationella tävlingen och Bästa svenska kortfilm gör filmerna nomineringsbara till en Oscarsnominering.

Stockholms internationella filmfestival

Datum: 141105 - 141116

Stockholms 25:e internationella filmfestival 5-16 november 2014

Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av de
främsta filmfestivalerna i Europa. Festivalen äger rum varje år i november med
över 170 filmer från mer än 40 länder.

Filmrummet: Bobo 14 - Alla barns rätt till filmkulturen

Stockholms län
Datum: 141120
Tid: kl 9-21
Plats: Bio Victor, Filmhuset.

Hur mår den svenska barnfilmen egentligen? Finns alla barn representerade? Hur ser landets främsta barnfilmskreatörer på framtiden? Vad händer inom barnfilmsforskningen? Och vad är egentligen en bra barnfilm?

           

           

Filmrummet: Dialoger i filmens närvaro

Stockholms län
Datum: 141126 - 141127
Plats: Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm

Nu bjuder vi in till två inspirerande dagar fullspäckade av föreläsningar och samtal med framträdande filmare, forskare, filmkonsulenter och konstnärer i Filmhuset.Detta evenemang är en uppföljning av förra årets Filmrum om kameramedvetenhet och det riktar sig nu liksom då till hela filmbranschen, men särskilt till filmpedagoger, filmare och studenter. I år är det övergripande temat dialog.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun