Kalender

Konstbonanza på Doc Lounge

Stockholms län
Datum: 140422
Tid: 18.00
Plats: Bio Rio Salong 4

"Sara-Vide Ericson - en film av Jacob Frössén"

Doc Lounge Stockholm visar Jacob Frösséns sprillans nya film om Sara-Vide Ericson den 22 april, under kvällen kommer vi att ställa ut delar av Sara-Vides verk samt ha ett samtal med den bombastiska konstnären och filmskaparen. 

”Jag börjar alltid med att iscensätta mina målningar in i minsta detalj, i en typ av ritual eller performance. Sen fotograferar jag det och det blir en skiss, som jag sen släpper - för att helt låta måleriet ta över.”

Vägledning i ansökan till SFI

Datum: 140424

För två år sen införde Svenska Filminstitutet (SFI) krav på kontoordning. I samband med den nya kontoordningen togs det även fram mallar som man kan använda sig av när man söker stöd från SFI.

Work in progress

Datum: 140428
Tid: 18-20
Plats: Stiftelsen Filmstadens kultur

Stiftelsen Filmstadens Kultur anordnar i samarbete med Unga Berättar, FNUK - Filmnätverk för unga kvinnor och UnCut - ung filmproduktion en Work in Progress-kväll i Filmstaden.

De bjuder in dig till en kväll där de vill diskutera filmidéer, titta på klipp från era pågående produktioner eller ser delar ur era färdiga filmer. Måndagen den 28/4, kl. 18-20 på Filmstaden i Råsunda.

Festivalfrukost med Torontos Steve Gravestock

Datum: 140429
Tid: 09.00-09.45 frukost serveras från 08.30
Plats: Bio Mauritz Filmhuset på Borgvägen 1, Stockholm

Steve Gravestock är senior programmer och programmer of Nordic films vid Torontos filmfestival. Nu är han på Sverigebesök för att se ny svensk film. Ta tillfället i akt, ät frukost i Filmhuset och möt honom i ett samtal med Pia Lundberg, utlandschef på Svenska Filminstitutet. 

DISPLAY med Ester Martin Bergsmark

Stockholms län
Datum: 140520
Tid: 18.30
Plats: Bio Rio Salong 4

Vi har glädjen att meddela att vår nästa gäst på Display är regissören Ester Martin Bergsmark som nyligen hade premiär av sin andra långfilm ”Någonting måste gå sönder”.

Filmen bygger på Eli Levéns roman ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” Filmen handlar om Sebastian som längtar efter närhet och kärlek. När någon äntligen ser honom för den han är blir han sviken och söker sig desperat till allt mörkare platser. ”Någonting måste gå sönder” är ett stilsäkert, berörande och poetiskt drama.

Ny europeisk film

Stockholms län
Datum: 140527 - 140528
Tid: 17.30
Plats: Kulturhuset

Kulturhuset Stadsteatern och Rumänska kulturinstitutet lyfter upp filmlandet Rumänien genom två program som anordnas den 27 och 28 maj inom serien Ny europeisk film.
Rumänsk film har fått stor internationell uppmärksamhet under den senaste tiden och har på bara ett decennium blivit ett av de viktigaste filmländerna i Europa. En grupp unga regissörer har skapat ett dussin filmer som hyllats av filmkritikerna och belönats med internationella priser världen över, däribland de åtråvärda Guldpalmen i Cannes och Silverbjörnen i Berlin.

Deadline Stockmotion - uttagning till Novemberfestivalen

Datum: 140531

STOCKmotion tar vid efter Vårrullen och Filmgala Norr och kommer att vara en festival och mötespunkt för länets filmare och filmintresserade, med allt ifrån visningar, samtal, workshops, seminarier och utställning. 

Anmäl din film i en av kategorierna:

  • 6-12 år
  • 13-15 år
  • 16-19 år, uttagning till Novemberfestivalen: mellanvikt
  • 20-26 år, uttagning till Novemberfestivalen: tungvikt
  • 27 år eller äldre

Och…

www.filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms Läns Landsting och Botkyrka kommun © Stockholms Läns Landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun