Kalender

Svenska Filminstitutets animationsseminarium

Datum: 30 nov 2015
Tid: 13-18
Plats: Filmhuset

Årets animationsseminarium i Svenska Filminstitutets regi går av stapeln på Filmhuset måndag 30 november, och fokus ligger på finansiering av animerad fiktion i Sverige. Vad är nuvarande situationen gällande svensk animation? Hur ser situationen ut för de som arbetar inom animerad film och serier, i kort- och långformat? Vilka finansiella medel finns att tillgå? Kom och lyssna på talare från franska CNC och Studio 100 Animation. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Anmäl dig till senast 26/11 via länken https://simplesignup.se/event/67679-animation-seminar-2015

Finska filmdagar

Datum: 3 dec 2015 - 5 dec 2015
Plats: Kulturhuset Stadsteatern/Klarabiografen & Finlandsinstitutet

Yksi Kaksi Filmi och Finlandsinstitutet arrangerar 3 visningsdagar med ny finsk film den 3-5 december. I programmet ingår seminarier om programverksamhet, skolbio och finsk film. Filmdagarna är dessutom ett utmärkt tillfälle för dig att träffa andra som arbetar med film och diskutera hur du kan utveckla din egen verksamhet.
Programmet kommer bestå av omkring 7 filmvisningar och 2 seminarietillfällen. Mer information kommer.

Deadline för Wift och SVTs pitchtävling As it is

Datum: 4 dec 2015

Har du en idé till en dramaserie som vågar utmana rådande normer? I samarbete med Wift utlyser SVT pitchtävlingen As it is och söker förslag på serier som sticker ut och vågar ifrågasätta. Det kan röra sig om allt från spänningsserier och drama/feelgood till miniserier, komedier och kortserier för webben. Deadline för anmälan är 4 december.

Pitchen avgörs på TV Drama Vision under Göteborgs Filmfestival 3-4 februari 2016.

Bild: Angela Bravo berättar om sitt projekt Innanför på Tempo.

Välkommen till julmingel på Filmbasen

Datum: 9 dec 2015
Tid: Kl 18:00-22:00
Plats: Filmbasen, Rotemannavägen 29, Subtopiaområdet i Alby

Onsdagen den 9 december bjuder vi in till julmingel och filmvisning i våra lokaler i Alby. Bland annat kommer vi att visa kortfilmerna Abel av Yana Martsynkevych, Jag följer dig av Jonatan Etzler, Jag har din rygg av Sebastian Lagerkvist och Otis av Yoshi Schalin. Det kommer också att bli speed-dating, Q&A:s med filmskapare och många chanser till mingel för att knyta nya (och gamla) kontakter.Vi bjuder på glögg och tilltugg, vill du ha något mer att dricka så kommer det att finnas till självkostnadspris - ta med kontanter!

Kortfilmsdagen 21 dec!

Stockholms län
Datum: 21 dec 2015
Tid: 18.00-21.00
Plats: Stockholm

Måndag 21 december är den kortaste dagen på året och även den internationella Kortfilmsdagen. Flera visningar av kortfilm kommer att ske runt om i Stockholm.

Where Dreams Cross uppmärksammar Kortfilmsdagen med ett besök på Hilton Stockholm Slussen, där två exklusiva gratis filmvisningar kommer att ske i två hotellrum, en kl 18.00 och en 19.30.

Filmprogram:

Koncert Në Vitin 2014, (Lepurushja), Conny Karlsson Lundgren, 5.10 min, 2014

When I Go Out I Bleed Magic, Ingrid Torvund, 20 min, 2015

SONG N°22, Céline Trouillet , 4.40 min, 2013

Deadline till utvecklingsprogrammet Fusion

Datum: 4 jan 2016

Fusion är en satsning på ett forsknings- och utvecklingslaboratorium för innovativa filmprocesser där sex projekt väljs ut. Tillsammans delar ni som blivit antagna på 2,8 miljoner och träffas under ett års tid i workshops och seminarier.

Som deltagare i Fusion får du ekonomiskt stöd och konstnärliga, tekniska, cinematiska, ekonomiska och vetenskapliga nätverk på högsta nivå. I projektet ska snabbhet och riskvilja ska ersätta långa och tröga utvecklingsprocesser. Programmet finansieras av Filminstitutet i samarbete med delar av film- konst- och universitetsbranschen.

Deadline till Nikon European Film Festival

Datum: 15 jan 2016

Nikon European Film Festival är nu inne på sitt andra år och bygger vidare på förra årets kreativa tema ”Ett annat perspektiv”. Filmskapare skickar in kortfilmer på max 140 sekunder, som förvandlar ett vardagligt ögonblick till en originell och intressant berättelse. Festivalen är öppen för alla åldrar, och varje sökande kan skicka ett bidrag som ska vara på engelska eller ha engelsk textning.

Göteborg Film Festival

Datum: 29 jan 2016 - 8 feb 2016
Plats: Göteborg

Missa inte den 39:e upplagan av Göteborg Film Festival som infaller mellan 29 januari - 8 februari 2016. Målsättningen med festivalen är att agera språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Här får du som besökare se filmer som aldrig annars hade nått de stora biograferna.

Festivalen är inte bara film utan erbjuder även ett 40-tal seminarier, musik, konst och mängder av andra kringliggande aktiviteter. Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, växer också år för år och är en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Deadline till skräcksatsningen It's Alive!

Datum: 1 feb 2016

Är du intresserad av att skapa din egen kortskräckfilm? Filminstitutet tillsammans med Filmpool Nord, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Väst och Film i Skåne har skapat It's Alive! som är en ny satsning på just detta.

Deadline för att skicka in ditt bidrag är 1 februari 2016. För att vara med ska filmen vara max 5 minuter lång. Satsningen riktar sig till både etablerade och nya filmskapare, och initiativtagarna ser gärna att många kvinnliga filmskapare söker, då genrefilmer vanligtvis lockar de manliga.
SFI ger produktionsstöd till samtliga antagna filmer.

Tempo Dokumentärfestival

Datum: 7 mar 2016 - 13 mar 2016

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Under dessa sju dagar presenteras verk över de olika genregränserna - film, radio, foto och transmedia. Dessutom inträffar ett flertal seminarier, möten och fester.

Se hemsidan för mer information http://tempofestival.se

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun