Kalender

Deadline för att ansöka om att få pitcha inför SVT på BUFF

Datum: 15 feb 2016
Tid: 15 februari

För tredje året i rad kan du som är en "ny manustalang" nu ansöka till en nationell pitch av tv-dramaserie till SVT:s Barnkanalen under BUFF.Du som söker har troligtvis gått en manusutbildning, gjort/skrivit manus till ett antal kortfilmer eller gått filmutbildning. Du har ett genuint intresse för att skriva dramaserier för barn som målgrupp. 

 

Föreläsning med Tatjana Andersson: Tv-serier utan bäst före-datum

Stockholms län
Datum: 17 feb 2016
Tid: 18.00-20.00
Plats: Filmbasen

Vad är det som gör att vissa tv-serier påverkar dig så starkt, när andra lämnar dig helt oberörd? Hur kan en del hålla sig spännande i flera säsonger, medan andra förlorar bränsle redan efter några episoder? Det finns tv-serier som vi gärna ser om och om igen och det finns de som vi tröttnar på snabbt. Vad är nyckeln till att skriva eviga tv-serier – de som inte verkar ha ett bäst-före datum?

Deadline för att ansöka till STHLM Debut 2016

Datum: 22 feb 2016
Tid: 22 februari

Läs mer om programmet och hur du ansöker här.

Deadline för att skicka film till NUFF

Datum: 1 mar 2016
Tid: 1 mars

Nordic Youth Film Festival, NUFF, är en filmfestival där unga filmskapare, under 26 år, som bor eller arbetar i någon av de nordiska länderna kan skicka in och delta med sina kortfilmer. Festivalen pågår 17-26 juni i Tromsø, Norge, och har nu öppnat upp för anmälningar av filmer, och/eller om du som filmskapare vill delta i NUFFs internationella filmworkshop.
Deadline för att anmäla filmer och intresse för att delta i workshops är 1 mars.

Tempo Dokumentärfestival

Datum: 7 mar 2016 - 13 mar 2016

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Under dessa sju dagar presenteras verk över de olika genregränserna - film, radio, foto och transmedia. Dessutom inträffar ett flertal seminarier, möten och fester.

Se hemsidan för mer information http://tempofestival.se

BUFF Filmfestival

Datum: 14 mar 2016 - 19 mar 2016
Plats: Malmö

Mellan 14-19 mars har du chansen att besöka BUFF Filmfestival i Malmö som genom sin årliga återkommande filmfestival vill öppna möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen och visa filmer som annars aldrig skulle visas i Sverige och i Malmö. I festivalens biomörker får du möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på oändliga äventyr. På Barn- och Ungdomsfilmfestivalen står filmer för barn och unga i fokus och målet är att förmedla kvalitativ film och rörlig media för barn och ungdomar.

Läs mer om festivalen på www.buff.se

Deadline för att ansöka om stöd från Filmbasen

Datum: 22 mar 2016
Tid: 22 mars

Läs mer om stöd och hur du ansöker här.

Deadline skicka film till STOCKmotion

Datum: 25 maj 2016
Tid: 25 maj

Läs mer om STOCKmotion här.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun