Kalender

Vägledning i ansökan till SFI

Datum: 140424

För två år sen införde Svenska Filminstitutet (SFI) krav på kontoordning. I samband med den nya kontoordningen togs det även fram mallar som man kan använda sig av när man söker stöd från SFI.

Work in progress: Fuck you döden

Datum: 140425
Tid: 16
Plats: UnCut, Solna

 Doc Lounge Stockholm och dokumentärfilmaren Lisa Partby gästar UnCUT i Solna och kommer prata om sin film Fuck You Döden som vann Tempos pitchpris i mars. Fredag 25/4 kl 16.00 är ni varmt välkomna att delta. Anmäl er gärna genom inbox här eller maila daniel.ostborg@solna.se. Bara så vi har lite koll på hur många vi blir.

Lisa är också lärare på Biskops Arnö dokumentärlinje - passa på att ställa frågor

Kulturnatt Stockholm

Datum: 140426

26 april står Stockholms kulturutbuds höjdpunkter öppet för alla, gratis och ända till midnatt. Filmbasen och STOCKmotion presenterar den animerade kortfilmen SIMHALL av Niki Lindroth von Bahr.

Visa eget work in progress

Datum: 140428
Tid: 18-20
Plats: Stiftelsen Filmstadens kultur

Stiftelsen Filmstadens Kultur anordnar i samarbete med Unga Berättar, FNUK - Filmnätverk för unga kvinnor och UnCut - ung filmproduktion en Work in Progress-kväll i Filmstaden.

De bjuder in dig till en kväll där de vill diskutera filmidéer, titta på klipp från era pågående produktioner eller ser delar ur era färdiga filmer. Måndagen den 28/4, kl. 18-20 på Filmstaden i Råsunda.

Festivalfrukost med Torontos Steve Gravestock

Datum: 140429
Tid: 09.00-09.45 frukost serveras från 08.30
Plats: Bio Mauritz Filmhuset på Borgvägen 1, Stockholm

Steve Gravestock är senior programmer och programmer of Nordic films vid Torontos filmfestival. Nu är han på Sverigebesök för att se ny svensk film. Ta tillfället i akt, ät frukost i Filmhuset och möt honom i ett samtal med Pia Lundberg, utlandschef på Svenska Filminstitutet. 

DISPLAY med Ester Martin Bergsmark

Stockholms län
Datum: 140520
Tid: 18.30
Plats: Bio Rio Salong 4

Vi har glädjen att meddela att vår nästa gäst på Display är regissören Ester Martin Bergsmark som nyligen hade premiär av sin andra långfilm ”Någonting måste gå sönder”.

Filmen bygger på Eli Levéns roman ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” Filmen handlar om Sebastian som längtar efter närhet och kärlek. När någon äntligen ser honom för den han är blir han sviken och söker sig desperat till allt mörkare platser. ”Någonting måste gå sönder” är ett stilsäkert, berörande och poetiskt drama.

Queerbussen - Nu kör vi- film, samtal, fest!

Datum: 140523 - 140525
Tid: kl.20.30-03.00
Plats: Bio Rio
Cinema Queers och RättBuss stora sommarsatsning rivstartar med två fullspäckade dagar i samband med EU-valet. Temat för helgen är gränser, vilket uppmärksammas i film, samtal och storslagna fester! 

läs mer på:

 https://www.facebook.com/events/1444572452448802/?source=1

Ny europeisk film

Stockholms län
Datum: 140527 - 140528
Tid: 17.30
Plats: Kulturhuset

Kulturhuset Stadsteatern och Rumänska kulturinstitutet lyfter upp filmlandet Rumänien genom två program som anordnas den 27 och 28 maj inom serien Ny europeisk film.
Rumänsk film har fått stor internationell uppmärksamhet under den senaste tiden och har på bara ett decennium blivit ett av de viktigaste filmländerna i Europa. En grupp unga regissörer har skapat ett dussin filmer som hyllats av filmkritikerna och belönats med internationella priser världen över, däribland de åtråvärda Guldpalmen i Cannes och Silverbjörnen i Berlin.

Deadline Stockmotion - uttagning till Novemberfestivalen

Datum: 140531

STOCKmotion tar vid efter Vårrullen och Filmgala Norr och kommer att vara en festival och mötespunkt för länets filmare och filmintresserade, med allt ifrån visningar, samtal, workshops, seminarier och utställning. 

Anmäl din film i en av kategorierna:

  • 6-12 år
  • 13-15 år
  • 16-19 år, uttagning till Novemberfestivalen: mellanvikt
  • 20-26 år, uttagning till Novemberfestivalen: tungvikt
  • 27 år eller äldre

Och…

www.filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms Läns Landsting och Botkyrka kommun © Stockholms Läns Landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun