Viking Almquist

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Klippare
  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 0763480434

Viking Almquists filmvärld är ett trångt kontor i en modernistisk mardröm där ingen törs drömma om vårens grönskande ängar. Sömnen störs av brummet från osynliga maskiner. Människorna är trasiga, galna eller vilse. Eller allt på en gång. Några är besvikna på livet. Andra ser livet som en lek och andra människor som sina leksaker. Vissa är förälskade. Andra fyllda med hat. Stål och betong kapslar in dem när de slingrar sig fram på de överfulla gatorna. Men plötsligt kommer du in på en gata hämtad från en annan tid. Husen är gotiska och hotfulla. Och det är tyst. Tystare än Hades. Portarna leder till främmande världar och lägenheter ditt människans drömmar och fasor flytt. Rum fyllda med nazistiska vampyrer, deprimerade jultomtar och pretentiösa mördare.

Du kanske kommer ut ur staden och befinner dig på en landsväg. Här rasar förlorare, galningar och orakel fram. Alla på väg, men ingen vet egentligen vart. Till sist slutar kanske vägen i skog. En skog som besegrat människan och växt över allting. Det är aldrig helt tyst här. Det är ljud från det som växer och det som dör. Här är de gamla gudarna fortfarande starka, även om deras namn har glömts. Kanske kommer du ut till de nordligaste delarna av riket. Allt är fruset. Du söker skydd och värme i ett ensligt hus, instängd med de andra som kommit hit, eller alltid har bott här. Ute ylar vinden starkare än vargarna, och vargarna jagar inte ensamma i natten...

Välkommen.

Filmtips: Harakiri, Taxi Driver, The Ladykillers, Gå och se, The Wall

Utbildningar

Kalix Folkhögskola, Film & Tv-produktion. 2014-2015

Filmvetenskap, Stockholms Universitet, 2012-2014

Filmografi

Vikingasystrar (TBA)

Ulv i Flådarkläder (2019)

Kräftrikets Gåta (2019)

Bojsen från Bastuträsk (2019)

Den Tyste Guden (2018)

Bröllopskoprofagen (2018)

Helsaga (2017)

Ladies on the Road (2017)

Fiore di Ferro (2016)

En Fest på Kalix Folkhögskola (2014)

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun