Victoria Verseau

Projektroller: Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare, Postprod./ljud

Victoria Verseau (f. 1988) är filmskapare och konstnär och arbetar med uttryck som fotografi, rörlig bild, installation och performance.

Hon utgår från sin egna erfarenhet som fd. transperson och nybliven kvinna. Hennes praktik behandlar ämnen som transition, minne, utsatthet och genuskonstruktioner.

Hon har tidigare gjort kortfilmen Exercise One som hade sin premiär på Outfest LA och visades på festivaler som, GIFF, Torino, Encounters UK och distribuerades av Folkets Bio.

2017 vann hon Anna-Priset som delas ut av WIFT och UN-women Sweden, för filmprojektet Meril. Med samma projekt vann hon 2018 industry priset ”Le MFI Script 2 Film” på festivalen Vision Du Reel.

Utbildningar

2014 – Bachelor/master in Fine Art, Royal Institute of Art, Stockholm

2013 – 2014: Interarchitecture, Rietveldt Academie, Amsterdam

2010-2013: Design, School of Design and Crafts, Göteborg

2009-2010: KV-art school, Göteborg

2007-2008: Filmproduction, Gotlands Folkhögskola

Filmografi

Exercise One, fiktion, 2016 regi/manus

Sessionen, fiktion, 2015 ,regi/klipp

Att vara otydlig,fiktion, 2014, regi/foto/skådespel/klipp director/photo/acting/edit- Awarded at Norisk Salong 2014

Att försvinna, fiktion, 2014, regi/foto/klipp director/photo/edit

Annalyn, fiktion, 2012, scenograf/set designer

Jag vill ha allt, fiktion, 2011, scenograf/set designer

Fader vår, fiktion, 2010, scenograf/set designer

Play, fiktion, 2010, kostym- och scenografiass/ costume- setdesigner ass.

Skuggan håller mig sällskap, drama docu, el-ass, light ass.

Lasse Maja Kameleontens Hämnd, fiktion 2008, kostym- ass. Costume ass.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun