Thomas Dahl

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Animatör, Manusförfattare, Fotograf, Ljud, Klippare

Norsk Matte Paintare (fotorealistisk grafik) i grunden, med erfarenhet inom TV branschen.

Producerar i dessa dagar världens största MTC (Multi Talent Co-operation) produktion de nästa fyra åren, med skådespelare och producenter från Star Trek och Star Wars, samt andra internationella och lokala kändisar - på Subtopia, i Västerås, i Norge och i Tyskland. Projektet är 100 % icke-kommersiellt och skapas av professionella i samarbete med över 600 ProAms och talangfulla amatörer från hela 48 länder. Filmens skapas först och främst genom networking och crowdsourcing.

Självklart behöver vi också DIG som sysslar med ljud, ljus och kamera. Du får möta filmens alla kändisar, vara med och skapa en liten bit filmhistoria - och självklart ger vi en hjälpande hand i era egna produktioner om så önskas.

Jag som skriver detta är till daglig marknadsförare och grafisk formgivare, och mina dagliga arbetsverktyg är här Photoshop, foto, Illustrator, Indesign, Premiere, traditionell animation och serieritande.

Ljudgruppen kommer mötas en gång i månaden på Subtopia och tidigare ledare överlåter nu ansvaret vidare, då han fortsätter sina studier. Önskar du ta över - evnt i samarbete med en annan?

Ljus och kamera förbereder sig nu till första inspelning den 7 och 8 maj.

Ett informationsmöte ska avhållas för 125 av våra allra yngsta skådespelare söndag den 17 april på Loftet (Subtopia) kl. 12:00. Kom dit och lyssna, MEN ta gärna kontakt redan idag! ;) Vi har 24 timmars telefontjänst!

Utbildningar

Utbildning genom tidigare ADIT AS och 17 års erfarenhet.

Filmografi

* Lång rad dokumentärer för norska TV stationer.

* Kortfilmen "Pjoltergeist", som vann Amanduspriset för bästa fiction.

* En lång rad matte paintings, concept art och PR material för olika spelfilmar och kortfilmar.

+ props, miniatures, SFX make-up mm

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun