Simon Settergren

Projektroller: Producent/prod.ledare, Manusförfattare

Skådespelare, manusförfattare och producent om nätterna, arbetar på Spiltan Fonder om dagarna.

Just nu arbetar jag med långfilmen "Kungen av Atlantis", för vilken jag tilldelades Anders Sandrews Filmstipendium 2016. Biopremiär under 2019.

Tidigare har jag arbetat med bl.a. Suzanne Ostens film "Flickan, mamman och demonerna" och en kortfilm baserad på en novell av Jens Lapidus (Snabba Cash), "Kerstin Ström", som visats på bl.a Göteborgs Filmfestival 2015 och Sveriges Kortfilmfestival 2016.

Filmtips: The Godfather, The Dark Knight, On the Waterfront

Utbildningar

Utbildning

Imperial College Business School, Master in Management, 2015

Stockholms Universitet, Ekon. kand., 2014

Sciences Po Aix, Statsvetenskap och franska, 2013

Stockholms Universitet, Pol. kand, 2013

Filmografi

I urval:

Kungen av Atlantis, fiktion, 2019, producent/skådespelare/manusförfattare

Ön, fiktion, 2018, producent/skådespelare/manusförfattare

Advokaten, fiktion, 2018, skådespelare

Para Knas, fiktion, 2017, skådespelare

Eloise, fiktion, 2017, skådespelare

Flickan, mamman och demonerna, fiktion, 2016, praktik producentassistent/skådespelare

Pojkarna, fiktion, 2016, skådespelare

Modus, fiktion, 2015, skådespelare

Kerstin Ström, fiktion, 2015, producent/skådespelare/assisterande manusförfattare

Zara, fiktion, 2014, skådespelare

Ett Hopp, fiktion, 2013, producent/skådespelare

Josefines Himmel, fiktion, 2012, skådespelare

Röstlös, fiktion, 2012, skådespelare

Biljardkungen, fiktion, 2011, skådespelare

Riddarvägen 26, fiktion, 2010, skådespelare

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun