Shahriyar Latifzadeh

Projektroller: Regissör, Manusförfattare

2006 års Bo Widerberg-stipendiat och utexaminerad regissör från den 3,5 åriga regiprogrammet på Filmhögskolan i Göteborg. Examensfilmen ”Kärlek 2000” utvecklades till långfilmen ”Kärlek 3000” som hade biopremiär hösten 2008.

Utbildningar

UTBILDNINGAR i urval:

2002-2006 Filmregiprogrammet vid Filmhögskolan i Göteborg

2004 Manus för film, 7p

2003 Dokumentära metoder, 8p

2002 De rörliga bilderna - estetik, kultur och didaktik, 10p

2001-2002 Regi och manus vid Malmö Filmskola

2001 Påbyggnadskurs & Magisterkurs i filmvetenskap, 40p

1999-2000 Filmvetenskap A & B, 40p

Filmografi

FILMOGRAFI i urval:

2009 - SISTA DANSEN, fiktion, 6 min

2008 - KÄRLEK 3000, fiktion, 85 min

2007 - KOMPISSNACK, fiktion, 15 min

2006 - BERUSA MIG IGEN, fiktion, 4 min

2005 - KÄRLEK 2000, fiktion, 29 min

2004 - OM TVÅ TIMMAR, fiktion, 16 min

2003 - VAR É BRUDARNA? MEN FRAMFÖR ALLT - VAR É KÄRLEKEN?, dok, 36 min

2002 - JESUS, fiktion, 10 min

2001 - EN ANNAN KÄRLEKSHISTORIA, fiktion, 18 min

2000 - MODERN, fiktion, 20 min

1999 - VÅRA DAGAR, fiktion, 33 min

1998 - VARDAGSMAT, fiktion, 22 min

1997 - KLOAKEN, fiktion, 9 min

1996 - TOMT HUS, fiktion, 11 min

1995 - SIN EGEN FIENDE, fiktion, 4 min

1994 - OFFRET, fiktion, 16 min

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun