Sarah Gampel

Projektroller: Regissör, Animatör, Manusförfattare, Klippare, Postprod./bild

Hej!
Jag är manusförfattare och animatör och gör filmer där jag ofta utgår ifrån personliga erfarenheter som jag använder mig av för att belysa en specifik politisk fråga. Mitt fokus ligger på berättande och mina största influenser är Louise Bourgeois och Jan Švankmajer.
Jag har pluggat filmmanus på Den danske filmskole i Köpenhamn och animation på både Stockholms dramatiska högskola och på School of Visual Arts i New York. Mina animerade kortfilmer har visats på bl.a. Nobelmuseet i Stockholm, i Brooklyn, New York och på La Havana International Festival of New Latin American Cinema på Kuba.

Filmtips: Blade runner, I'm a cyborg but that's ok, Les Triplettes de Belleville, Æon Flux

Utbildningar

Writing for Video Games, UCLA, 2017, Los Angeles

Berättande animerad film, Stockholms dramatiska högskola, 2015, Stockholm

Animation Department, School of Visual Arts, 2014, New York

EUCROMA, Den Danske Filmskole, 2013, Köpenhamn

Filmmanus, Stockholms dramatiska högskola, 2012, Stockholm

Filmografi

Ett helt ark papper, s1 e1

animation, 2017, animation

Bussresan

animation/dokumentär, 2016, regi

Alice och Harriet går i Pension

animation, 2014, regi

Harriets Real Food And Real Bread Cooking Show

animation, 2014, regi

Marie Curies Gäst

animation, 2011, regi

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun