Sara Andersson

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Ljud, Inspeln.ledare/scripta, Klippare, Postprod./bild, Postprod./ljud

Hade länge en längtan efter att göra egen film, men trodde att man var tvungen att ha "lekt med en kamera sen man var tio". Inte förrän jag hade ett kursmoment i min journalistutbildning som innefattade rörlig bild fattade jag att det faktiskt var möjligt.

Har sedan dess gjort en fejkdokumentär, en reklamfilm och två entimmeslånga parodier tillsammans med vännen Linda Fransson. Dessa parodier är inte på något sätt originella utan innehåller tvärtom alla de scener vi tyckt en svensk landsbygdsfilm respektive rom.kom. ska ha. Har dels gjort dem för att vi inte kunnat låta bli när väl idéerna fötts, och dels för att lära oss. Men nu kommer vår första helt egna film - kortfilmen Mötet.

Tycker alla delar i filmprocessen är roliga att syssla med (utom möjligtvis ljudet...), och förstår inte hur man i professionella sammanhang står ut med att göra en enda sak. Men måste jag ändå inrikta mig mot något tror jag att det är manus och foto.

Utbildningar

Ljud och rörlig bild, Södertörns Högskola, avslutad jan -06, Haninge Stockholm

Filmografi

- Dokument från sidan - fejkdokumentär om en tjej med ett dagboksberoende. 2005. Manus, regi, klippning.

- Änglaford - fiktion. 2007. Manus, regi, foto, klippning m.m.

- Katt-tricket - fiktion. 2009. Manus, regi, foto, klippning m.m.

- Reklamfilm åt trafikskola.nu. 2009. Manus, regi, foto, klippning m.m.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun