Saleen Gomani (pronomen: hen)

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Inspeln.ledare/scripta, Klippare

。・:*:・(✿◕3◕) ♡ Hej ♡ (◕ε◕✿)・:*:・ 。

Jag är en filmskapare som har vana att behöva stå för fler roller än en! Därför är det inga konstigheter för mig att regissera och ljussätta en kortfilm eller hoppa in som B-Foto på någon annans. Tack vare min utbildning hos Fridhem har jag erfarenhet av de flesta roller inom ett filmteam och med glädje hjälper till med det jag kan.

Som regissör och manusförfattare gillar jag att experimentera med genrefilm. Jag skriver mest inom ramarna av sci-fi, skräck, dystopi och fantasi! Några återkommande teman som dyker upp i mitt skrivande är makthunger, intimitet/närhet, psykisk ohälsa, identitet och efterlivet.

Jag söker ständigt efter nya sätt att berätta på och experimenterar därför gärna med olika medium. I 2017 fick jag möjligheten att lära mig mer om VR och 360-film när jag fick fortbildningsstödet ''Fusion'' av Svenska Filminstitutet. Tack vare det producerade jag min första VR/360-film ''Billy'' som förhoppningsvis kommer släppas senare i år!

Kolla in min tumblr för att se vad som inspirerar mig: https://incalculablefantasies.tumblr.com

ヾ(^∇^)

Filmtips: The Doom Generation, Kuso, My Own Private Idaho, Blade

Utbildningar

Manusförfattarutbildning för Film & TV, Alma Löv Manusförfattarutbildning, 2018, Distans

Filmlinjen, Fridhem Folkhögskola, 2017, Svalöv

Filmografi

Kelt9b-talk.cum, Fiktion, 2019 - Regi, Manus, Kostym, Ljus, Klipp

Untitled, Fiktion, 2017 - Regi, Manus, Ljus, Klipp

Billy, VR/360-Film, 2017 (ej haft premiär) - Regi, Manus

Swaddled N' Blown, Fiktion, 2016 - Regi, Manus, Klipp

Rummet, Fiktion, 2016 - Regi, Manus, B-Foto, Klipp

Linus, Animation/Dokumentär, 2015 - Regi, Animatör, Klipp

Gatuköket, Fiktion, 2015 - Regi, Manus, Klipp

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun