Rasmus Thord

Projektroller: Producent/prod.ledare, Postprod./ljud
  • Postort: Stockholm

Verksam i filmbranschen sedan 2000. Anställd vid produktionsbolaget Memfis Film mellan åren 2000-2011, Under åren som anställd på Memfis Film producerade bolaget bland annat filmer som Jalla! Jalla!, Lilja 4-ever, Masjävlar, Farväl Falkenberg och Mammut. Frilansar sedan 2011 på heltid som Music Supervisor, är under 2019 inblandad i den kommande tv-serien Gösta i regi av Lukas Moodysson som produceras av Memfis Film för HBO, och långfilmer som En komikers uppväxt (Rojda Sekersöz), Ring Mamma! (Lisa Aschan), Jönssonligan (Tomas Alfredsson) och Psykos i Stockholm (Maria Bäck).

Producerar just nu kortfilmen ”Lust for Life” med Sarah Assbring (El Perro del Mar) av Alexandra Dahlström tillsammans med Verket Produktion AB.

Utbildningar

Filmografi

Filmografi (Music Supervisor)

Systrar 68, fiktion, 2018, Music Supervisor (tv-series)

Stupid Young Heart, fiktion, 2018, Music Supervisor

X&Y, fiktion, 2018, Music Supervisor

Unga Astrid , fiktion, 2018, Music Supervisor

En bra vecka för demokratin , dokumentär, 2018, Music Supervisor

The Great Game , dokumentär, 2018, Music Supervisor

Amatörer , fiktion, 2018, Music Supervisor

Hjärtat , fiktion, 2018, Music Supervisor

Wild Dogs , dokumentär, 2018, Music Supervisor

Smågodis, katter och lite våld , fiktion, 2018, Music Supervisor

All Inclusive , fiktion, 2017, Music Supervisor

Euphoria , fiktion, 2017, Music Supervisor

Silvana - väck mig när ni vaknat , dokumentär, 2017, Music Supervisor

Nattbarn , fiktion, 2017, Music Supervisor

The Square , fiktion, 2017, Music Supervisor

Hobbyhorse revolution , dokumentär 2017, Music Supervisor

Brev till en seriemördare , dokumentär, 2017, Music Supervisor

Exfrun , fiktion, 2017, Music Supervisor

Den störste, fiktion, 2017, Music Supervisor

Upp i det blå , fiktion, 2016, Music Supervisor

Måste gitt , fiktion, 2016, Music Supervisor

Jätten , fiktion, 2016, Music Supervisor

Den allvarsamma leken , fiktion, 2016, Music Supervisor

I Remember When I Die, dokumentär, 2015, Music Supervisor

Ingenting är sant, allting är möjligt: En liten film om

Freddie Wadling , dokumentär, 2015, Music Supervisor

Min lilla syster, fiktion, 2015, Music Supervisor

Gentlemen, fiktion, 2014, Music Supervisor

Hallå hallå, fiktion, 2014, Music Supervisor

Kick it!, fiktion, 2014, Music Supervisor

Nånting måste gå sönder, fiktion, 2014, Music Supervisor

Vi är bäst!, fiktion, 2013, Music Supervisor

Hotel , fiktion, 2013, Music Supervisor

Bluebird , fiktion, 2013, Music Supervisor

Blondie , fiktion, 2012, Music Supervisor

Call Girl , fiktion, 2012, Music Supervisor

Palme, dokumentär, 2012, Music Supervisor

Cockpit , fiktion, 2012, Music Supervisor

Avalon, fiktion, 2011, Music Supervisor

Sebbe, fiktion, 2010, Music Supervisor

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun