Peter Johansson

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Ljud, Inspeln.ledare/scripta, El/passare

Jag är en person som gillar att berätta historier. Jag kan inte finna något mer tillfredställande sätt att göra det på än genom det visuella berättandet. Att förmedla en känsla via film är vad jag vill göra i mitt liv.

Jag är driven, disciplinerad, kunnig och har ett gott öga för detaljer. Jag är en människokännare och väldigt organiserad. Dessa egenskaper plus min utbildning gör att jag har vad som krävs som regissör, produktion och att skriva manus.

Utbildningar

Skola:

New York Film Academy. Jag läste på New York Film Academy. Där lärde jag mig att skriva manus. Jag fick ett snitt på 3.80. Vilket innebär högsta betyg.

Skola:

Kulturama. Här läste jag en kvällskurs i film. Jag lärde mig allt från bild, ljus, regi, produktion, ljud och klippning.

Skola:

Stockholms Filmskola. Här läste jag i två år och jag fick en mycket god insyn i hur jag ska göra film. Skolan öppnade även upp flera dörrar för mig och jag har bland annat jobbat på Hollywoodproduktionen: The Girl In The Spiders Web som har premiär hösten 2018. Jag har även jobbat med den svenske långfilmsregissören Johan Brisinger.

Skola:

Stockholms Improvisationsteater. Här lärde jag mig grundläggande skådespel som jag senare använt mig av som regissör.

Filmografi

Vägs Ände: Jag regisserade min första kortfilm som var en susens/thriller på cirka 12 minuter, den spelades in 2018 och kommer ligga ute på webben 2019.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun