Patrik Lindkvist

Projektroller: Producent/prod.ledare, Manusförfattare

"Do interesting things and interesting things happen to you."
– John Hegarty

John Hegartys ord följer mig varje dag och jag gör allt som står i min makt för att leva efter dem.

1995 bestämde jag mig till exempel för att göra något intressant. Jag flyttade från Borlänge i Dalarna till Texas för att studera reklam och grafisk design i fem år. Där blev jag i det närmaste adopterad av flera familjer, fick svara på om vi har kor i Sverige och var nära att kraschlanda med ett litet flygplan på väg till en fotbollsmatch. Min vistelse i Texas var något av det mest intressanta jag gjort.

År 2000 flyttade jag till Stockholm. Sedan dess har jag också fått vara med om intressanta saker. Jag har bott i fjärde hand, åkt tre Vasalopp och inte minst jobbat med creative direction, art direction och strategi för små och stora kunder.

Jag har bland annat hjälpt Findus be om ursäkt för att deras lasagne innehöll hästkött och fick dem att öppna upp sin fabrik i Skåne för allmänheten. Jag har lanserat Coke Zero i Sverige, skapat kommunikationskoncept för Beckers, gjort kampanjer för Telia och långa och korta filmer av många olika slag.

2013 startade jag reklambyrån Magic Circle. Viljan att göra intressanta saker fick mig att ta steget. Sedan starten har vi bland annat fått 170 % fler 20–30-åringar att testa sig för gonorré och gjort en film riktad till nyanlända som visats över en miljon gånger på Facebook.

För mig handlar bra film och kommunikation om att göra intressanta, överraskande, relevanta och fokuserade saker som kommer från en djup förståelse för människor. Det tycker jag är intressant.

Utbildningar

Filmografi

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun