Owe Svensson

  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 070 789 20 19
  • Produktionsbolag/företag: Owe Svensson Bild & Ljud

Född och uppvuxen i Linköping men bosatt och verksam i Stockholm sen många år tillbaka. Jag har många års erfarenhet som ljudtekniker och mixare. Har arbetat med regissörer som bland annat Roy Andersson, Ingemar Bergman, Bo Widerberg, Ruben Östlund, Lars Molin, Andrej Tarkovskij, Stefan Jarl, Carl Johan De Geer, Björn Runge med fler.

Utbildningar

Svenska Filminstitutets filmskola, Ljud, 1969, Stockholm

Filmografi

(I urval)

"En kärlekshistoria" 1970, ljud

"Smekmånad" 1972, ljud

"Viskningar och rop" 1973, ljud

"Scener ur ett äktenskap" 1974, ljud

"Fimpen" 1974, ljud

"Giliap" 1975, ljud

"Lejonet och Jungfrun" 1975, ljud

"Drömmen om Amerika" 1976, ljud

"Ansikte mot ansikte" 1976, ljud

"Marmeladupproret" 1980, ljud

"Sally och friheten" 1981, ljud

"Avskedet" 1982, ljud

"Fanny och Alexander" 1983, ljud

"Offret" (fiktion) 1986, ljud

"Hästens öga" 1987, ljud

"Ägget" 1987, ljud

"Kajsa Kavat" 1989, ljud

"Hemligheten" 1990, ljud

"Jag skall bli Sveriges Rembrandt eller dö!" 1990, ljud

"Härlig är jorden" 1991, ljud

"Linnea i målarens trädgård" 1992, ljud

"Den goda viljan" 1992, ljud

"Sunes sommar" 1993, ljud

"Betraktelse" 1994, ljud

”Lust och fägring stor” 1995, ljud

”Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen” 1996, ljud

”Kalle Blomkvist och Rasmus” 1997, ljud

”Svenska hjältar” 1997, ljud

”Svensson Svensson – filmen” 1997, ljud

”Freddie Wadling - en släkting till älvorna” 1999, ljud

”Happy End” 1999, ljud

”Sånger från andra våningen” 2000, ljud

”The Working of Utopia” 2000, ljud

”Puder” 2001, ljud

”Sprängaren” 2001, ljud

”Stockholmssyndromet” 2001, ljud

”Den första dagen på resten av ditt liv” 2003, ljud

"Om jag vänder mig om" 2003, ljud

”Armbryterskan från Ensamheten” 2004, ljud

”Gitarrmongot” 2004, ljud

”Med kameran som tröst” 2004, ljud

"Lilla Jönssonligan & stjärnkuppen" 2006, ljud

”Alice och jag” 2006, ljud

”Keillers Park” 2006, ljud

”Kvinna vid grammofon” 2006, ljud

”Du levande” 2007, ljud

”Fyra fruar och en man” 2007, ljud

”De ofrivilliga” 2008, ljud

”Trädälskaren” 2008, ljud

"Vi hade i alla fall tur med vädret igen" (Fiktion) 2008, ljud

”Black Nation” 2009, ljud

”Fjärde dagen över tiden” 2009, ljud

”Hälsningar från skogen” 2009, ljud

"Svinalängorna" (Fiktion) 2010, ljud

"Tusen gånger starkare" (Fiktion) 2010, ljud

”Ett tyst barn” 2010, ljud

”Höstmannen” 2010, ljud

”Underkastelsen” 2010, ljud

”The Extraordinary Ordinary Life of José González” (dokumentär) 2010, ljud

”Your Mind Is Bigger Than All the Supermarkets in the World” 2010, ljud

”At Night I Fly” 2011, ljud

”En sån här dag” 2011, ljud

”Myrlandet” 2011, ljud

”Pangpangbröder” 2011, ljud

”Play” 2011, ljud

”Tvillingen” 2011, ljud

”Dublin” 2012, ljud

”Jävla pojkar” 2012, ljud

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun