Olle Jernberg

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Ljud, Klippare, Postprod./bild

Utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm men med bakgrund som filmskapare i grupperna Tenstakollektivet, Diktator och Dawn Media. Har jobbat mycket som regissör men också en hel del med klippning och postproduktion.
Under de senaste åren har dock teatern tagit nästan all min tid. Jag tog examen från Teaterhögskolan 2010 och var parallellt med skolan konstnärlig ledare för teatergruppen UngaTur. Direkt efter skolan, sommaren 2010, debuterade jag som teaterregissör med en uppsättning av Noshörningen av Ionesco som rosades i pressen.
Jag drömmer om att kunna fortsätta jobba som skådespelare och regissör inom teater och film.

Utbildningar

Filmvetenskap 50p, Stockholms Universitet, 2002, Stockholm.

Filmblocket, Teaterhögskolan i Stockholm, 2010, Stockholm.

Filmografi

Hurra för Sverige, fiktion, 2008, regi/manus/klipp/skådespeleri.

To Be Continued, musikvideo, 2004, regi/klipp.

En Ding Ding Dejt, fiktion, 2003, regi/klipp.

That's Amore, fiktion, 2003, regi/klipp/manus/skådespeleri.

Tur & Retur, fiktion, 2002, regi/klipp.

Tisdag 02:37, 2002, klipp.

Och de kom aldrig tillbaka, 2001, regi/klipp.

Vissa av filmerna finns det mer info om och möjlighet att ladda ner här: http://www.teadrinker.net/tensta/

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun