Mats Udd

Projektroller: Regissör, Manusförfattare

Filmregissör inom reklam, musikvideor och reklamfilm. Har gjort ca 90 musikvideor, jobbat med filmer för företag så som Blocket, Röda Koret, Scandlines, Head&Shoulders, Taxi Kurir. Även ett förflutet som inslagsproducent för tv-program så som REA, När och Fjärran och Barnens Rekordbyrå samt klippare för Dokument Innifrån. Gör nu sin första novellfilm med namnet "Komediskolan".

Utbildningar

MITV (tv-producent utbildning), 2005-2007, Sthlm

Kulturamas filmlinje, 2004-2005, Sthlm

The Institute of the arts, 2004, England

Faluns Mediegymnasium 2000-2003, Falun

Filmografi

Musikvideo i urval

Säkert – Kommer Hända (2017)

Tone Damli – Pinnacle (2017)

Firefox AK – Heart of Mine (2016)

Loney Dear – Hulls (2016)

Skinny Days – Alright right now (2015)

I’m From Barcelona – Violins (2015)

Love Antell – En delad värld (2015)

Beatrice Eli – Moment of clarity (2014)

Timbuktu – Från a till a (2014)

Sanna Nielsen – Undo (2014)

Hello Saferide – I was jesus (2014)

Ison & Fille – Länge leve vi (2014)

Donkeyboy – Crazy Something Normal (2014)

Sällskapet (Thåström) – Såg dom komma (2014)

Nicole Sabouné - Conquer or Suffer (2013)

Familjen – Vi var dom (2013)

Truls – Out of yourself (2013)

Ulrik Munther – Tell The World Im here (2013)

Susanne Sundfor – White foxes (2012)

Timbuktu – Fallskärm (2012)

Noonie Bao – Do You Still Care (2012)

First Aid Kit – Lion’s Roar (2011)

Tove Styrke – Call My Name (2011)

Peter Jöback – Tider (2011)

Newkid – Gråter Bara I Regnet (2011)

Roxette – She Got Nothing on (..but The Radio) (2011)

Timo Räisänen – Hollow Heart (2010)

First Aid Kid – Ghost Town (2010)

Familjen – Det Var Jag (2011)

First Aid Kit - Live In The Forest (2008)

Reklamfilm i urval

Umeå Universitet – Orka bry sig

Produktionsbolag: Slutet är Nära

Blocket

Produktionsbolag: Slutet är Nära

Scandlines – Gedsen-rocstock Danmarks bäst bevarande hemlighet (2016)

Produktionsbolag: Folke Film

Taxi Kurir/Taxi 020 Vårkampanj (2016).

Produktionsbolag: Slutet är nära.

Finnair - Santa's Gift Drop. (2015).

Produktionsbolag: Klok

Röda Korsets – Bli Volontär, höstkampanj (2015).

Produktionsbolag: Chimney Pot

Head & Shoulder, twitterfilm med Henrik Lundqvist (2015).

Produktionsbolag: Jung PR

Blocket, framtidens väderprognos (2014).

Produktionsbolag: Jung PR

Xbox Halo 4 Campaign (2013).

Produktionsbolag: State Interactive

Omnitel Savas Ratas (2011)

Produktionsbolag: Starworks

Max Factor, Smoot Effect Foundation (2011)

Produktionsbolag: State.

Inslagsproducent i Urval

När och Fjärran (2015) Meter Film.

Pinata, Baluba (2014), Baluba

Bolibompa, julvinjett (2015). SVT

Människor för ändring (2013). UR

Rea (2013). SVT

15, ungdoms-webserie, (2012). SVT

Ulrik Munther, Webserie/långfilm SVT (2012), SVT

Pomos Piano, (2011),. SVT Rekordbyrån säsong 2 (2009-2010). SVT

Garage om musik, Säsong 3 (2008-2009). UR

Garage om musik, Säsong 2 (2007-2008). UR

Garage om musik, Säsong 1 (2007). UR

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun