Maja Lindström

Projektroller: Regissör, Manusförfattare, Klippare, Postprod./bild

Har jobbat med animerad film för vuxen publik sedan 2003, med finansiering från SFI, SVT mfl. Samtliga i lågbudgetformat med få personer inblandade. Vilket på den positiva sidan inneburit att jag har kunnat göra film på eget vis i egen takt. Vilket bl.a. har resulterat i en Guldbagge för bästa svenska kortfilm (2005) SFI:s och SVT:s Novellfilmspris (2009) och flera utlänska filmpriser. Sedan våren 2014 har jag varit engagerad i Hökarängens Omställning & Permakulturprojekt 2014-17 vilket har färgat av sig på innehållet och drivkraften i mitt filmskapande. Under 2015 fick jag, med hjälp av ett arbetsstipendium från konstnärsnämnden möjlighet att ta steget från animerad film till dokumentär, (för att kunna utforska arbetsmetoder och intervjuteknik) och ytterligare ett projektstipendium för att påbörja en dokumentärfilm. (Samma film som jag nu söker finansiering för hos er; Reinventing Simplicity).

Utbildningar

Beckmans Designhögskola, 1998, Stockholm.

Nyckelvikskolan Kostnutbildning (måleri, grafik, textil mm) 1995, Stockholm

Konstakademien (måleri och konsthistoria)1994 Venedig

Filmografi

1) I gråzonen, kortfilm.1998 (exjobb Beckmans designhögskola). Manus, regi, klipp, produktion.

2) Tro, hopp och väderlek, kortfilm i samarbete med Filmverkstan. 2000. Manus, regi, produktion.

3) Howlin’, danskortfilm isamarbete med koreografen Anna Vnuk, SVT. Pris för "Best Musical Composition", Georgetown Indy Short Film Festival, Washington DC. 2001. Manus, regi, klipp, produktion.

4) Här är vi, kortfilm med prod stöd från SFI. 2002. Manus, regi klipp, produktion.

5) En nattsaga, animerad kortfilm med prod stöd från SFI i samarbete med Sweet Junior. 2005.Belönad med en Guldbagge, hedersomnämnande vid Nordisk Panorama.

6) Lidingöligan, animerad novellfilm (28 min) belönad med Novellfilmspriset mm i samarbete med Garagefilm AB. Manus, regi, klipp.

7) Baby Boom Child/ 00-Tal Barn, animerad kortfilm (25 min) med stöd från SFI mfl i samarbete med STORY AB. Manus, regi, klipp, samproduktion.

8) Reinventing Simplicity, dokumentär under produktion. Med stöd x3 från Konstnärsnämnden. 2017. Manus, regi, klipp.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun