Madeleine Kozma

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare
  • Postort: Bandhagen
  • Telefon: 0737637933
  • Produktionsbolag/företag: Madeleine Kozma

Min bakgrund innehåller bland annat en examen
från Konstfack, en tjänst hos Roy Anderssons
Studio 24, och arbeten på ett antal kortfilmer.
Detta har bidragit till en djupare förståelse för
vikten av att arbeta för att främja film och allt runt
om film. Mitt intresse för att arbeta professionellt
med film tändes när jag andra året på min
förberedande konstskola gjorde en dokumentär om
människor med olika slags missbruk.
Dokumentären heter Det fungerar. Den har
producerats i samarbete med Röde Orm Film, och
Programverket.
Just nu frilansar jag som studioman på
Rikskansliet. Jag jobbar också som konsthallsvärd
på en av Stockholms Konsthallar - ett jobb som gör att jag har
väldigt god insyn i vad som händer inom
samtidskonsten. Övrig tid tillbringar jag i mitt
ateljékontor. Att kombinera dessa arbetsplatser har bidragit
till att vidga mitt perspektiv på kulturen och
politiken.

Filmtips: Stalker (1979)

Utbildningar

Konst på Konstfack, University College of Arts, Crafts and Design 2014. Stockholm

16 mm Film Praxis, The Deutsche Film- und Fernsehakademie 2011 Berlin

Fine Arts, Gerlesborgsskolan 2011, Bohuslän

Filmografi

Städat och fint, dokumentär, 2011, manus och regi

Det fungerar, dokumentär, 2014, manus, regi, foto

Peter Bozoky, dokumentär, 2012, regi, foto

Pysselproffsen, informationsfilm, 2013, regi foto

Curriculum Vitae, fiktion, 2014, regi, foto, skådespel

Viking line, dokumentär, 2014, regi, foto

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun