Lucien Garin

Projektroller: Regissör, Klippare

Som son av politiskt aktiva föräldrar som tvingats fly Argentinas militärdiktatur finns ett starkt band till ett berättande som vill mer än beröra och vara frigörande. Jag vill gå till grund till olika pelare som ofta på ett blint och kanske falskt sätt håller upp det man benämner som mänskligt.
Från dokumentärt arbete med ungdomar i Paris förorter, till musikvideor med stora och mindre kända namn och en hel del TV program. Har jobbat mycket med musik, dels genom video men också genom att skapa event och promotion. Jag gillar att jobba hårt med koncept bakom kortfilmer och friare konstfilmer. Ofta med ett återkommande tema om hur vi är fast i olika mönster och om hur man bryter sig loss. Stilmässigt jobbar jag gärna rått och mekaniskt, så som att göra handritad grafik och egna effekter som inte finns i redigeringsprogrammen. Letar alltid efter rätt ton till varje projekt men utan att gå ifrån min egen prägel, ofta med en dokumentär känsla. När jag jobbat för TV är det med samhällskritiska och dokumentära program jag trivs bäst. Ett projekt som jag är väldigt stolt över är serien Skolfront som riktade sig mot (och togs väl emot av) lärare och framtida lärare.

Filmtips: Down by Law, Rize, Tokyo Ga, Who is Bozo Texino, La Haine

Utbildningar

C.E.C.C. (Centre de Estudis Cinematografics de Catalunya) Filmskola i Barcelona. Regi/manus samt redigering och ljudbearbetning. 2002-2005

Stillbildsfotografi. Fotografen och konstnären Miguel Peña, privata klasser.1999 - 2001

Filmografi

"Forgotten Heroes", Dokumentär (Reel Love Productions 2005). Regi/Klipp. En inblick i ett segregerat Paris med fokus på bortglömda eldsjälar i Paris förorter.

"Tropicalismo Magico" Kortfilm/konstfilm(2018). Regi/klipp Del av en installation på Konsfacks utställning "Havet".

"Malcolm", Musikvideo Jaqe & Marcus Price (Slangmusik 2014)

"Musky Tang" 2019, "Against all Odds" 2016, Musikvideos åt Daniel Savio.

TV:

"Skolfront", "Miffo TV talk show", "Normer i fokus", "Engelska för nyanlända" UR. 2011-2017 Redigerare (Inslagsproducent). Babel,SVT inslag redigerare.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun