Linnéa Roxeheim

Projektroller: Regissör, Manusförfattare

För mig är filmskapande ett undersökningsarbete. Vill jobba med modiga personer som inte påstår sig veta hur man gör film, att det finns ett rätt och ett fel.
Film är konst - inte ett hantverk.
Anser att det inte finns något mer intressant än en människas ansikte och vad som där kan hända...

Utbildningar

Filmregi, 180 hp, Dramatiska Institutet 2007-2010 Psykologprogrammet, Uppsala Universitet, 2006-2007

Dokumentärfilm, Birkagårdens FHSK, 2006, Stockholm.

Filmmaking, New York Film Academy, 2004, Los Angeles

Filmografi

"Harryween", Fiktion, 2004, Manus, Regi, Foto & Redigering.

"Happily Ever After" Fiktion, 04, Manus,Regi,Foto & Redigering

"Vitt Porslin", Dokumentär, 2006, Regi, Foto & Redigering.

"En alldeles ovanlig dag", Fiktion, 2007, Manus & Regi.

"Babylycka", Fiktion, 2008, Regi, Casting & Storyline.

"Vad vore vi", Fiktion, 2008, Manus & Regi.

"Sista koppen te", Fiktion, 2008, Manus & Regi.

"Bara En Dag", Fiktion, 2008, Regi & Casting.

"TRÖST", Fiktion, 2009, Manus, Regi & Casting.

"Orka Bry Sig", Fiktion, 2010, Manus, Regi, Storyline & Casting.

"Förväntningar", Fiktion. 2010, Manus, Regi, Storyline, Casting.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun