Lena Hanno Clyne

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare
  • Postort: Nykvarn
  • Telefon: 070-5853919
  • Produktionsbolag/företag: Gilda Film AB

Jag har arbetat professionellt med film sen 1999, som regissör, manusförfattare och dramaturg och utvecklingsproducent. Innan dess var jag teaterregissör.
Jag har regisserat 5 kortfilmer och två långfilmer, "Falla Vackert" och "Siv sover vilse".
Jag arbetar nu på nya långfilmer. "Amarone" som har ett färdigt manus och jag hoppas kan spelas in 2018. "Nötknäpparsyndromet" som är en fantasy/balettfilm och där jag arbetar med manusomskrivning med stöd från SFI. "The Tucholsky Prize" där jag skriver på en första version och som är en tysk/svensk samproduktion som utspelas dels i nutid dels på 30-talet.

Filmtips: Billy Elliott, Festen, En Kärlekshistoria, Sameblod, Roma

Utbildningar

Magisterkurs i Barnfilm, StDH 2012, Stockholm

Regikurs i LA; Judith Weston Director's Rehearsal Intensive 2011, Los Angeles

Manusworkshops Sources 2, North by Nortwest, Step by Step 2005-2009, olika platser i Europa

Filmografi

Manskören, fiktion, 1993, manus, regi, klipp, ljud, prod med Anne-Marie Söhrman

En blues för Marilou, fiktion, 1994, regi, manus

Istider, fiktion, 1995, regi, manus

X och Y, en fiktiv dokumentär, fiktion, 1998, regi tillsammans med Ylva Gustavsson

This is Not a Film, fiktion, 2000, regi och manus

Misa Mi, fiktion, 2003, manus tillsammans med Martina Stöhr

Falla Vackert, fiktion, 2004, regi och manus

Förortsungar, fiktion, 2006, manusredaktör, utvecklingsproducent,

Susanne blir singel, fiktion, 2007, regi

Siv sover vilse, 2016, manus och regi

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun