Kristoffer Kronander

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Ljud, Klippare, Postprod./bild, Postprod./ljud
  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 0703670507
  • Produktionsbolag/företag: idé produktion

Jag har jobbat med film mer eller mindre i över 8 år, samt innehar en 2-årig utbildning i Filmproduktion från USA. Utöver det är jag också utbildad i ljud- och musikproduktion samt har flera års erfarenhet av att frilansa inom film- och reklambranschen både i Sverige och i USA.

Mitt huvudsakliga fokus har alltid varit dokumentärt arbete, främst inom samhälleliga och politiska teman. Jag värdesätter dokumentärfilmer som inte bara har ett tydligt ämne utan också väljer att berätta detta genom ett innovativt och fångande sätt. Generellt tycker jag att dokumentärens koncept ofta är viktigare än själva ämnet i fråga.

Min erfarenhet som klippare har gett mig en unik styrka i att skapa takt, rytmik och känslomässigt innehåll i film. Utöver detta har jag även utvecklat en insikt i filmproduktionens alla led och har provat på det mesta under min utbildning. Jag har även en bra kameravana, samt är mycket kunnig inom ljudproduktion både för film och andra applikationer såsom radio, podd och musik.

Kontakt: [email protected]

Utbildningar

Film and Television Production, SBCC, 2013, Santa Barbara, Kalifornien.

Musik- och ljudproduktion, Mittuniversitetet, 2018, distans.

Filmografi

Hedone, fiktion, 2011, Producent

Life/Universe, dokumentär, 2013, Producent/klipp

Other People, fiktion, 2013, Ljuddesign

Zen in the Art of Nature, 2013, dokumentär, Producent/ljuddesign

PBS Nova: Building Wonders: Petra, dokumentär, 2014, ljudtekniker

SKIN, fiktion, 2014, Post-produktionsledare/ljuddesign

En bra vecka för demokratin, dokumentär, 2017, b-ljud och klippass

Dokumentärserie för Webbhallen och Blizzard, dokumentär, 2016, a-ljud och mix

Antifascisterna, dokumentär, 2017, klippare och ljuddesign/mix

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun