Jakob Åsell

Projektroller: Klippare
  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 0702610830
  • Produktionsbolag/företag: Frilans

Filmklippare & dokumentärfilmare. Gillar gränslandet mellan dokumentär och fiktion. Filmvetare och filmjournalist med uppdrag för MovieZine, Nöjesguiden, SF.se, Fantastisk Filmfestival & Stayhard Magazine.

[email protected]

Utbildningar

Master's Programme, Cinema Studies, Stockholms Universitet 2017-2018

Filmklippning, Stockholms Dramatiska Högskola, 2015-2018

Filmlinjen, Fridhems Folkhögskola, 2015

Fil. Kand, Filmvetenskap, Lunds Universitet, 2013

- Utbytesår, University of California Berkeley, 2013

Praktik: Berkeley Art Museum/Pacific Film Archive, Altheia Films Los Angeles, Story AB, Kärlek & Vilja (Mariedamfilm).

Filmografi

Jag Ser Dig (kortfilm, 2018 regi: Ville Gideon Sörman)

Miss Inga Issues (novellfilm, 2018 regi: Dawid Ullgren)

Vi Andra (dok.kortfilm, 2018, regi: Sharmarke Binyusuf, Manolo Diaz Rämö)

Skolstartssorg (kortfilm, 2017, regi: Maria Eriksson-Hecht), trailerklippare

Eloise (kortfilm, 2017, regi: Johan Rosell), klippare

Men in the mirror (dok.kortfilm, regi: Siri Nerbø), klippare

Indirekt (kortfilm, 2016, regi: Shahab Mehrabi), klippare

Their Way (kortfilm, 2015, regi: Kamjar Rezaei & Jakob Åsell)

Bingo (kortfilm, 2014, regi: Malin Englund), klippare

Fantastisk Filmfestival, Lund (vinjettfilm & trailer) producent, klippare 2014-2017

La Campeona (dok.kortfilm, 2012, regi: Jakob Åsell & Anna X Davies)

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun