Homayoon Mobaraki

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare
  • Postort: Tumba
  • Telefon: +46735144220
  • Produktionsbolag/företag: Mobikey

Homayoon är uppvuxen i Gävle. Under 90-talet startade Homayoon tillsammans med några av sina vänner föreningen Horribell Film. 1998 hade de premiär för Gävle Filmfestival, i början var det fokus på att lyfta fram lokala filmer. Men på sikt utvecklades detta till en nationell nivå. Gävle Filmfestival fick filmer från hela Sverige. Festivalen arrangerades fram till det tidiga 00-talet. Efter det flyttade Homayoon till Stockholm. Under Horribelfilm så producerade föreningen 4 filmer och Homayoon var en av beslutsfattarna till filmerna i föreningen. Utöver det var han ansvarig för, det grafiska inom föreningen. 
 
2008 startade Homayoon sin första TV kanal för Balocher som kalades för Rozhn TV (Delight TV). Rozhn TV var den första satellit TV kanal för ca 20 miljoner balocher som bor i Iran, Afghanistan, Pakistan och arabländerna. Sedan dess har Homayoon producerat över 100 timmar TV program, i form av bland annat, filmer, musik video, serier, dokumentärer och intervjuer. 
 
Homayoon tog sin filkandidat examen inom datavetenskap 00-talet och 2007 startade han sin Webbdesign samt film produktionsbyrå. Homayoon var bland de första balochiska journalisterna som bjöds till en rad seminarier i bland annat FN i Geneva, Italiens parlament, Brussel, Washington DC, Bengalor Indian och Bangkok. Där träffade Homayoon många politiker och människorättsorganisation som han senare intervjuade. 

Filmtips: Det Sjunde Inseglet (1957), Smultronstället (1959), The Godfather, Borta med vinden, Lawrence of Arabia (1962)

Utbildningar

Filmografi

Ofödda livsandar, Thriller, Crime, Drama, Mystery, 2019, Regi, Manus och producent.

Det bortglömda Balochistan, dokumentär, 2010, Regi och manus

The golden gate, Dokumentär, 2011, Regi och manus.

The gulf of Balochistan, Dokumentär, 2012, Regi och manus.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun