Henrik Perälä

Projektroller: Regissör, Fotograf, Ljud, Inspeln.ledare/scripta, Klippare, Postprod./bild

Är verksam som dokumentärfilmare med journalistisk synvinkel och stort kulturintresse.
Har tidigare gjort en del musikvideos, företagsfilm och även fungerat som inspelningsledare/regiassistent vid kortfilmsinspelningar.
Är och har varit verksam som reporter, kameraman och klippare, bland annat på TV4.

Filmtips: Velvet Goldmine, Citizenfour, Under Barcelonas korta kjol, Förvaret, Big boys gone bananas

Utbildningar

Informationspilotkurs, Härnösands folkhögskola, 1998, Härnösand

Radiojournalistisk linje, Vara folkhögskola, 2000, Vara

Digital videoredigering, Lernia, 2002, Östersund

Documentary boot camp, Chris Everard, 2008, Frankrike

Grading med senior colorist Nikolai Waldman, Film i Västernorrland, 2013, Sundsvall

Filmografi

Rädd, fiktion, 2015, klippare/postprod

Tre älvars land, dokumentär, 2010, regi/fotograf/klippare

Sista bussen hem, fiktion, 2010, line producer

The American, fiktion, 2010, location security

Dagen före, fiktion, 2009, foto/klippare/postprod

Sista dansen, fiktion, 2009, inspelningsledare

Balada Para Una Princesa, fiktion, 2009, fotograf/klippare/postprod

Systrar, dokumentär, 2008, regi/fotograf/klippare

På helig mark, dokumentär, 2006, regi/fotograf/klippare m.m.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun