Henrik Grimbäck

Projektroller: Regissör, Manusförfattare

Utbildar mig för närvarande till Teaterregissör på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn med examen 2016. Jag har ett stort intresse i interaktivitet och mixade mediaformer då jag tror på teknikens kraft som bärande förändringsfaktor inom all konst.

Som regissör för film har jag gjort ett antal kortfilmer. Under 2011 drev jag tillsammans med Dev Karnal Friden projektet veckofilm där jag som regissör och dev som producent hade som mål att göra en film i veckan från idé till publicerat resultat. I allt gjorde vi ett tiotal filmer tillsammans.

2014 fick jag chansen att gå på den prestigefyllda filmskolan i Prag där jag gjorde filmen Cold Love som under PFS-festival även vann audience choice award för bästa film.

Just nu gör jag projekt som jag försöker länka ihop med den teater jag skapar. Följ det jag skapar på: www.henrikgrimback.com
eller på min youtubekanal : https://goo.gl/CqkJwC

Utbildningar

Regissör, Statens Scenekunstskole, 2012-2016

Skrivarlinjen, Fridhems folkhögskola, 2008-09

Litteraturvetenskap A, Lunds Universitet, 2006

Teatervetenskap C, lunds universitet, 2005

Teatervetenskap A-B, Lunds universitet, 2004-2005

Filmografi

Væk // Gone, dansfilm, 2014, Manus & Regi

Cold Love, fiktion, 2014, Manus & Regi

A small movie about solidarity, fiktion, 2014, Manus & Regi

These Eyes, musikvideo, 2014, Manus & Regi

Familjen, fiktion, 2013, Manus & Regi

I am Postman, Fikton, 2011, Manus & Regi

Det var precis här det hände, fiktion, 2011, Manus & Regi

serien 30 sekunderscoachen, fiktion, 2010, Manus & Regi

Varelser av Ljus, fiktion, 2009, Manus & Regi

SEB Åke & Sture, fiktion, 2007, Manus & Regi

SEB Enkla firman, dokumentärfilm, 2007, Manus & Regi

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun