Fanny Ovesen

Projektroller: Regissör, Manusförfattare, Klippare
  • Postort: Oslo, Norge

Jag tog examen som regissör från Den Norske Filmskolen 2018, med examensfilmen SHE-PACK. Är bosatt i Oslo men verksam både i Norge och Sverige. Har tidigare även utbildat mig till medieproducent med inriktning mot film och TV, samt frilansat i Stockholm som bl.a. scripta, regiassistent och produktionskoordinator under 2014 och 2015.

Utbildningar

Filmregissör, Den Norske Filmskolen, 2015-2018, Lillehammer

Working With The Real: Documentary film history, theory and practice, Linköpings Universitet, 2013-2014, Norrköping

Kultur, samhälle, mediegestaltning, Linköpings Universitet, 2011-2014, Norrköping

Eastwood Talangutvecklingsprojekt för unga filmare, Cnema, 2012, Norrköping

Diverse kurser och workshops inom filmskapandets olika områden

Filmografi

Hyttegreier (kortfilm), 2019, regissör & klippare

She-pack (kortfilm), 2018, regissör

Smil (kortfilm), 2017, co-regissör och co-manusförfattare

Klangfärg (kortfilm), 2014, regissör

För henne (kortfilm), 2014, regissör, fotograf & klippare

Allt det jag inte är (kortfilm), 2013, regissör & klippare

För enkelhetens skull (kort dokumentär), 2012, regissör, fotograf & klippare

Solen sken den dagen (kortfilm), 2012, regissör & klippare

Tidningsbudet från Tocopilla (kort dokumentär), 2012, regissör & klippare

En sekund (kortfilm), 2012, producent

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun