Erik Green Petersson

Projektroller: Regissör, Manusförfattare
  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 0705394100
  • Produktionsbolag/företag: Envis Film

Jag är född 1985 och uppvuxen i Linköping. Är sedan 2006 bosatt i Stockholm och verksam som manusförfattare, kortfilmsregissör och filmpedagog. Har skrivit och regisserat ett par kortfilmer som visats på filmfestivaler och SVT. Är förtjust i Wong Kar-wai’s filmer och choklad.

Filmtips: Himmel över Berlin, Kvarteret Korpen, The Big Lebowski, Yrke Reporter, Fish Tank

Utbildningar

Filmlinjen, inriktning regi, Kulturama, 2006-2008, Stockholm

Alma Manusutbildning, 2016-2017, distans

Filmografi

Liv, fiktion, 2018, regissör, manusförfattare , producent

Vågor av längtan, fiktion, 2011, regissör, manusförfattare, producent

Holger & Vilde, fiktion, 2010, regissör, manusförfattare, producent

Istället för ord, fiktion, 2008, regissör, manusförfattare, producent

Ett underbart liv, fiktion, 2007, regissör, manusförfattare, producent

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun